Bob Dylan 80 (19u00) | met o.a. Guy Swinnen, Axl Peleman en Jan Hautekiet
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 10 juni 2021 (van 19u00 tot 20u15)

/

Bob Dylan 80 (19u00) | met o.a. Guy Swinnen, Axl Peleman en Jan Hautekiet

Steenweg op Mol 3

2360 Oud-Turnhout

€24

Basistarief: 24,00 €; Abo: 24,00 €; jongeren: 15,00 €

Met:
Guy Swinnen, Patrick Riguelle, Naomi Sijmons (Reena Riot), Bjorn Eriksson, Piet De Pessemier, Axl Peleman, Jan Hautekiet, Ron Reuma

Bob Dylan, geboren als Robert Allen Zimmerman in 1941, wordt tachtig in 2021. Dé ideale gelegenheid dus voor een tribute.

‘Blowin’ in the Wind’, ‘Mr. Tambourine Man’, ‘Like a Rolling Stone’, ‘Tangled Up in Blue’, ‘Make You Feel My Love’: een lijst van Dylanklassiekers samenstellen is onbegonnen werk, alsook een eindeloos karwei dat bovendien geen recht zou doen aan een oeuvre waarin zelfs de wat minder bekende parels glansrijker schitteren dan diamant.

Nobelprijswinnaar Literatuur Bob Dylan heeft sedert zijn achttiende een parcours afgelegd dat uniek is. In de jaren zestig werd hij eerst de spreekbuis van de nieuwe, zeer geëngageerde generatie en vervolgens een ongrijpbare rockgod die van songteksten een hoge vorm van poëzie wist te maken. In de jaren zeventig toverde hij zijn scheidingspijn tot grote kunst om en bekeerde hij zich tot het christendom. In de jaren tachtig slaagde hij er met wisselend succes in zich staande te houden tussen al het jonge MTV-geweld. Uiteindelijk werd hij vanaf de jaren negentig erkend al één van de grootste songschrijvers - en kunstenaars - van onze tijd.

Topmuzikanten staan dubbel en dwars garant voor een feest om ‘U’ tegen te zeggen...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker