Duarte Concert
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 7 november 2021 (van 15u00 tot 17u00)

/

Duarte Concert

Arenbergstraat 10

2000 Antwerpen

€23

Basistarief: 23,00 €; Categorie 1: 31,00 €; Golden: 49,00 €

Griet De Geyter en Bart Rodyns brengen een programma rond de zussen Duarte met muziek die zij toendertijd gekend zullen hebben: Monteverdi/Frescobaldi/Huygens/Bull.

In het 17de-eeuwse Antwerpen stonden de Duarte’s bekend als belangrijke juweliers, maar het waren vooral hun muzikale talenten waarover tijdgenoten vol bewondering spraken. In 1615 kocht Gaspar Duarte een stadspaleis aan de Meir, ideaal voor het grote gezin met 6 kinderen. Muziek hoorde in de 17de eeuw bij een goede opvoeding en eens zijn dochters oud genoeg waren, organiseerde vader Duarte huisconcerten waarop hij samen met zijn 3 dochters Leonora, Catharina en Francisca optrad. Bezoekers uit heel Europa reisden hiervoor af naar Antwerpen om te luisteren naar de zang en het gamba-, luit- en klavecimbelspel van de Duarte’s. Reizigers brachten bovendien ook zelf partituren mee en zo werd de woonkamer van de familie een internationale, muzikale ontmoetingsplek.

Waan u in het 17de-eeuwse Antwerpen ten huize van de Duarte’s en laaf u aan de prachtige muziek die zij toen voor hun publiek speelden!

Muziek van o.a. Leonora Duarte, Constantijn Huygens, Guillielmus Messaus, John Bull, Nicholas Lanier, Claudio Monteverdi, Barbara Strozzi en Girolamo Frescobaldi.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker