An evening with Ansatz der Maschine | Sound of Ghent
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 21 januari 2021 (van 20u30 tot 21u30)

/

An evening with Ansatz der Maschine | Sound of Ghent

nvt

9000 Gent

€5

Basistarief: 5,00 €

Vier jaar na ‘Tattooed Body Blues’ trakteert Ansatz der Maschine, het geesteskind van de Belgische indietronicamuzikant Mathijs Bertel, met een nieuwe plaat. Op ‘Burial Songs’, uit in het rare jaar 2020, zijn de centrale thema’s afscheid nemen en loslaten. Geen wonder dus dat Bertel dit keer voor de klassieke vorm van het requiem heeft gekozen. In Vooruit speelt hij, samen met groep van topmuzikanten, de plaat integraal via livestream. Verwacht je aan een indrukwekkend surround geluid en poëtische visuals en belichting.

Ansatz der Maschine maakt elektro-akoestische muziek, waarin alledaagse geluiden steevast in een bevreemdende context worden geplaatst. Naast laptopbeats, synths en elektrische gitaren eisen vooral harp, cello en basklarinet een prominente plaats op in het geluidsbeeld. Bertel, die in de voorbije jaren heel wat dans- en theatervoorstellingen van een soundtrack voorzag, ziet zichzelf veeleer als een componist, die films maakt voor het oor, dan als een songwriter pur sang.

Bertel werkte voor ‘Burial Songs’ onder meer samen met componist en producer Valgeir Sigurdsson (Björk, CocoRosie, Bonnie ‘Prince’ Billy). Naast vaste zangeres Sophia Ammann nodigde hij enkele speciale gasten in de studio uit. De Brit Will Samson leent zijn stem aan ‘Untold’, terwijl Colin H. Van Eeckhout (Amenra) tekent voor een spoken word-passage in het donkere ‘Invisible’. Live krijgen Bertels en Ammann het gezelschap van een zevenkoppige live band.

Deze livestream is nadien nog 48 uur te herbekijken. Beschikbaar vanaf 21 januari om 22:00 tot 23 januari om 22:00. Om de livestream te herbekijken, koop je wel een ticket. Enjoy!

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker