STUFF. + Dijf Sanders
Muziek > Concerten
DINSDAG
17
AUGUSTUS

Dinsdag 17 augustus 2021

Van 20u00 tot 23u30

STUFF. + Dijf Sanders

Dijver 17

8000 Brugge

€23

Basistarief: 23,00 €; vvk: 20,00 €

STUFF.
Het avontuurlijke kwintet STUFF. werd in 2015 opgevist uit de diepste krochten van het Gentse nachtleven. Hun broeierige livesets, vlotjes overstekend tussen jazz, hiphop en future funk, waren al een tijdje voer voor hype en met hun zelfgetitelde debuutalbum loste de groep vlotjes alle verwachtingen in. Na het enthousiast onthaalde ‘Old Dreams and New Beginnings’ (2017) bracht STUFF. begin dit jaar hun derde album uit. Het fantastische ‘T(h)reats’ is opnieuw een collectie instrumentals vol spannende grooves, gebroken ritmes, elektronsiche sax en elastieken baslijnen die elke genrebeschrijving overstijgt. Maar bovenal is STUFF. een liveband die helemaal opleeft op het podium. STUFF. is nog steeds Lander Ghyselinck op drums, Andrew Claes op EWI, Dries Laheye op basgitaar, Mixmonster Menno op draaitafels en Joris Caluwaerts op synths. Verwacht een knetterend concert tegen de indrukwekkende achtergrond van het Gruuthuse Hof.

DIJF SANDERS
Multi-instrumentalist en componist Dijf Sanders combineert een brede mix aan stijlen met een grenzeloze artistieke benadering vol multiculturele melanges. Naast zijn bands Teddiedrum en The Violent Husbands en werk achter de schermen voor o.a. Warhaus, Sylvie Kreusch en MDCIII, brengt Dijf, sinds het op exotica georiënteerde ‘Moonlit Planetarium’ (2016), terug aan een vast tempo soloplaten uit.

Voor zowel ‘Java’ (2017) als ‘Puja’ (2020) reisde Dijf naar Oost-Azïe om zich onder te dompelen en te laten inspireren door de lokale culturen. Hij verzamelde field recordings en opnames van muzikanten die hij thuis verwerkte tot een album. Waar ‘Java’ dreef op trance en psychedelica is ‘Puja’ donkerder van toon, met monnikengezangen en eclectische beats die de plaat een mantra-achtige techno sound geven. Eerder dit jaar bracht Dijf nog ‘Lichen’ uit, een verzameling van zes composities uit zijn archief die hij herwerkte tot etherisch en geestverruimende pareltjes.

Begeleid door Simon Segers (De Beren Gieren, Stadt) en Mattias De Craene (MDCIII, Nordmann) is Dijf live een bezwerende transcendentale ervaring waarbij je jezelf gerust mag overstijgen. Zijn uitverkochte shows in de Roma, Handelsbeurs en gesmaakte festivalpassages op o.a. AMOK, Roeselare Jazz en Jazz Middelheim bezorgden hem een ijzersterke livereputatie. De perfecte start van een avond vol eclectische grooves en ritmes.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker