Basistraining verbindend communiceren met kinderen (online)
Opleidingen & Workshops
DONDERDAG
4
MAART

Donderdag 4 maart 2021

Donderdag 4 maart 2021 (van 19u30 tot 22u00)

Donderdag 11 maart 2021 (van 19u30 tot 22u00)

Donderdag 25 maart 2021 (van 19u30 tot 22u00)

Donderdag 1 april 2021 (van 19u30 tot 22u00)

Donderdag 22 april 2021 (van 19u30 tot 22u00)

Van 19u30 tot 22u00

Basistraining verbindend communiceren met kinderen (online)

Online event

2640 Mortsel

€90

Basistarief: 90,00 €; min: 90,00 €; max: 350,00 €

In deze training ontdekken we hoe we met meer vertrouwen, verbinding en harmonie met kinderen kunnen omgaan, hoe we conflict kunnen omzetten in verbinding en hoe we onze relatie met kinderen kunnen versterken.

In deze training focussen we ons op Geweldloze Communicatie (GC), of ook Verbindende Communicatie genaamd, ontwikkeld door Marshall Rosenberg. Geweldloze Communicatie is een krachtige en praktische manier om in het leven te staan, die helpt bij het opbouwen van een bewustzijn om te communiceren en om te gaan met anderen op basis van je eigen behoeften en de behoeften van anderen. Met GC erken ik dat achter elk gedrag een mooie behoefte schuilt en dat mijn behoeften even belangrijk zijn als de behoeften van het kind. Met GC kunnen we duurzame verbinding en samenwerking creëren op basis van intrinsieke motivatie van zowel volwassene als kind. We verbinden ons met wat er leeft in onszelf en het kind. Hierdoor komen we op een plek voorbij goed en fout. De volgende stap is om alle behoeften samen te brengen om een oplossing te vinden die ons leven verrijkt.

Jarenlang heb ik de kracht van verbindende communicatie ervaren om de relatie met kinderen te versterken, om respectvol voor mijn eigen behoeftes te gaan staan en tevens rekening te houden met de behoeftes van kinderen.
We gaan ook in op aware parenting of afgestemd opvoeden bij het ondersteunen van kinderen bij het uiten van hun gevoelens.

In deze training zullen we focussen op:
- Bewustwording van onze eigen gedachten, gevoelens en behoeften en die van het kind.
- Empathisch luisteren: Hoe de boodschap van het kind te horen, ongeacht hoe ze het uiten.
- Het verdiepen van wat er in ons leeft in relatie tot situaties met kinderen.
- Hoe we voor onszelf kunnen zorgen terwijl we voor kinderen zorgen.
- Hoe we naar onszelf kunnen luisteren, zodat we kunnen zien wat belangrijk voor ons is, en hoe we dit kunnen communiceren op een manier die verbinding en samenwerking bevordert.
- Hoe vreedzame dialogen te creëren die ruimte bieden voor de uiting van ieders behoeften.
- Alternatieven voor het omgaan met ‘moeilijk’ gedrag en ‘intense’ emoties, zonder bedreigingen, straffen en beloningen.
- En meer …

Deze training is bedoeld om een basisinzicht en beginnend bewustzijn van geweldloze communicatie te creëren. We leren Verbindende Communicatie a.d.h.v. uitleg, demonstraties, oefeningen en rollenspel. U kunt uw eigen vragen en ervaringen inbrengen, zodat wij kunnen werken met situaties uit uw eigen leven. We oefenen concrete vaardigheid, zodat u deze kan uitproberen in uw dagelijks leven.

Om ervoor te zorgen dat de deelnemers zo veel mogelijk leren vanuit hun eigen interesse, ga ik flexibel om met de planning. Ik hou ervan de training aan te passen aan de vragen en interesses van de deelnemers. We kunnen dieper ingaan op sommige onderwerpen, andere onderwerpen doen dan gepland en ervoor kiezen om meer tijd te nemen voor sommige oefeningen en minder voor andere.
...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker