De Grieken - Toonmoment
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 12 februari 2020 (van 19u00 tot 0u00)

Zaterdag 15 februari 2020 (van 19u00 tot 0u00)

/

De Grieken - Toonmoment
KVS

Arduinkaai 7

1000 Brussel

GRATIS

02-210.11.12

Theatermakers en spelers van morgen gaan aan de slag met oude Grieken

Het komende academiejaar bijten de studenten van Conservatorium Antwerpen, KASK Drama Gent, LUCA Drama Leuven en RITCS Brussel zich vast in het werk van de oude Grieken. Het slotstuk van deze intense periode beleven ze in KVS. Twee weken lang bezetten de vier belangrijkste toneelopleidingen van Vlaanderen onze schouwburg. Ben je niet bang voor wat experiment en heb je zin om nu al de theatermakers te ont- dekken die de komende jaren het verschil zullen maken? Hier is je kans!

Tijdens de eerste week gaan de spelers aan de slag met drie oeroude stukken, telkens met een iconische vrouw in de hoofdrol. Het gaat om Trojaanse vrouwen en Alkestis (Euripides) en Antigone (Sofokles). Een week lang verdiepen de studenten zich, onder begeleiding van drie coaches, in de vertalingen van Johan Boonen. Op 8 februari presenteren ze die in een geënsceneerde leesmarathon.

De tweede week gaan de studenten een stap verder. Ze brengen tekst en dramaturgie tot leven op scène. De spelers en hun coaches gaan vrij aan de haal met het materiaal van de oude meesters. Dat mondt uit in een groot gezamenlijk toonmoment.

Johan Boonen is een van onze belangrijkste vertalers van Griekse tragedies. Zijn veelgeprezen vertalingen van Aischulos, Sofokles en Euripides werden vorig jaar gebundeld uitgegeven door Bebuquin.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker