Erfgoeddag Schoten: Er was eens in Schoten… Het marktplein
Evenementen > Opendeurdagen
MAANDAG
17
MEI

Maandag 17 mei 2021

Vr 23 april 2021 - Zo 23 mei 2021

Geen tijdstip beschikbaar

Erfgoeddag Schoten: Er was eens in Schoten… Het marktplein

Markt

2900 Schoten

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

In 2021 blaast Erfgoeddag twintig kaarsjes uit. Een verjaardag in mineur? Niet zo in Schoten, waar de cultuurdienst een alternatief en coronaveilig programma heeft uitgewerkt. Maar liefst vier weken lanceren we activiteiten die ons lokale waardevolle erfgoed in de kijker zetten. Zo maken we van Erfgoeddag een heuse Erfgoedmaand!

Laten we beginnen met het minder goede nieuws: de langverwachte interbellumtentoonstelling stoppen we noodgedwongen nog een jaar in de koelkast. Op die manier hopen we een moment te vinden waarop alle geïnteresseerde inwoners, verenigingen en scholen op bezoek kunnen komen. Zoals curator Harrie Hendrickx zegt: “Uitstel is geen afstel.” In afwachting van de tentoonstelling kunnen erfgoedliefhebbers nu al een duik nemen in het heden en verleden van Schoten.

Er was eens in Schoten… Het marktplein
Met de erfgoedbrochure ‘Er was eens in Schoten… Het marktplein’ leer je een erfgoedparel in het hart van onze gemeente beter kennen. Alles vertrekt vanuit een zoektocht naar spreekwoorden en uitdrukkingen op en rondom de markt van Schoten. Ben je benieuwd naar wat de zuilen je te vertellen hebben? Ga dan snel aan de slag met deze digitale brochure. Zeer geschikt voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar, maar stiekem ook voor iedereen die wil kennismaken met de rijke geschiedenis van ons marktplein. Als klap op de vuurpijl bevat deze brochure nog een prijsvraag die je heel wat moois kan opleveren. Heb jij het juiste antwoord al gevonden?
• Download de erfgoedbrochure via www.schoten.be/erfgoedmaand

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker