Wijnproeverij - Australische wijnen - Gido Van Imschoot
Opleidingen & Workshops
DINSDAG
1
DECEMBER

Dinsdag 1 december 2020

Van 20u00 tot 22u00

Wijnproeverij - Australische wijnen - Gido Van Imschoot

Rijselstraat 83

8900 Ieper

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Enkele weken voor de wijnoogst van 1957 zag Gido het levenslicht . Hij groeide op in het Veurnse achterland, waar zijn vader op zondag de betere fles wijn op tafel zette. Na een zoekende maar leerrijke jeugd en een diploma Orthopedagogie, kwam de zin naar het culinaire terug de kop op steken.

Hij volgde vormingscursussen en degustaties en bracht het tot "Maître Sommelier en Vins de France". Daarmee was de honger naar wijnkennis nog niet gestild: in 1994 behaalde hij de titel "Sommelier Wijnen van de wereld", in 1998 werd hij "Wereldwijnmeester" en in 2002 behaalde hij het "Advanced Certificate" bij de WSET, The Wine & Spirit Education Trust in Londen. Tussenin waagde hij zich nog aan enkele prestigieuze wijnconcours, zoals de prestigieuze wedstrijd "Prosper Montagné" met enkele finaleplaatsen als gevolg. Sinds 2010 is hij voorzitter van de Vereniging Vlaamse Sommeliers en sinds 2012 mag hij zich ook Belgisch en Europees ambassadeur van de champagne noemen.

Vermits wijn niet langer een West-Europees onderonsje is, trok hij naar Zuid Afrika, Chili, Argentinië, Nieuw Zeeland en Australië op zoek naar nieuwe ervaringen en kennis.

En aldus kon hij van mijn passie zijn beroep maken:

Vandaag werkt hij als Technisch Adviseur in de Hotel -en Toerismeschool Spermalie te Brugge. In die functie is hij stagecoördinator en verantwoordelijke wijnen. In 1994 richtte hij “Panta Rhei” op, zijn eigen wijnacademie in Roeselare. Hij is ook de oprichter en eigenaar van wijninformatiecentrum VINE-art.be in Roeselare.

Als lid van de FIJV, Fédération International des Jounalistes et Ecrivains des Vins et Spiritueux, werk hij als freelance culinair journalist voor De Standaard, Culinaire Ambiance, Smaak, Wine Media & Events, Kunsttijdschrift Vlaanderen en andere media...

Op dinsdag 1 december komt hij met heel veel goesting zijn passie voor Australische wijnen delen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker