Marek Šindelka op het Passa Porta Festival 2021
Kunst & Cultuur > Literatuur
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 27 maart 2021 (van 12u30 tot 13u30)

/

Marek Šindelka op het Passa Porta Festival 2021

nvt

1000 Brussel

De schrijver, wiens Nederlandse vertalingen hem de titel "de stem van een generatie" in de Lage Landen hebben opgeleverd, won twee keer de Tsjechische Magnesia Litera-prijs voor proza ​​en de Jiří Orten-prijs voor poëzie. Hij wordt op 27 maart geïnterviewd door Nicky Aerts over het thema literatuur, natuur en klimaat. De discussie vindt plaats op zaterdag 27 maart in het Engels.

Om de twee jaar vindt het literaire festival Passa Porta in Brussel plaats. De 8ste editie nodigt hedendaagse jonge en veelgeprezen auteurs uit om te praten over klimaat, vrouwenmacht, migratie en andere actuele thema's. Vanaf 21 tot en met 28 maart 2021 online.

Marek Šindelka nam in het verleden deel aan het festival (2017, 2019) en was begunstigde van de Passa Porta-residentie in 2020. Met zijn boeken richt hij zich tot zowel Nederlandstalige als Franstalige lezers - de Nederlandse vertaling van zijn roman Materiaalmoeheid uit 2016, Material Fatigue was in zes maanden uitverkocht terwijl het eerdere Anna in kaart gebracht, ook ongekend succes behaald in het Nederlandstalige gebied. Het boek is genomineerd voor de Europese Literatuurprijs en heeft de Cutting Edge Award gewonnen voor het beste boek in Nederlandse vertaling (2019).

Klimaatverdriet is de nieuwste toevoeging aan de Nederlandse collectie boeken van Marek Šindelka. Deze roman, in 2020 vertaald door Edgar de Bruin en uitgegeven door Das Mag in Amsterdam, is een slim doordacht verhaal met elementen van een thriller. Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst van Europa, dat lijdt aan langdurige hittegolven, overstromingen, economische misselijkheid en een nieuwe ziekte.

Tegelijkertijd hebben Šindelka's recente vertalingen naar het Frans - “Het migratieverhaal” La Fatigue du matériau (Materiaalmoeheid) en een graphic novel Étrange cas de Barbora S. (Sint Barbara) zijn publiek bereikt en winnen zij aan populariteit bij Franstaligen lezers.

Gesproken talen : Engels

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker