Grijs, wijs en puber - Shelter Sessies
Lifestyle > Spiritualiteit
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Maandag 14 juni 2021 (van 20u00 tot 21u30)

/

Grijs, wijs en puber - Shelter Sessies

Sint-Amandsesteenweg 41-43

2880 Bornem

€6

Basistarief: 6,00 €

Tijdens onze Shelter Sessies ontvangen we jullie graag in de binnentuin van Ter Dilft.
Allemaal 100% in openlucht (maar overdekt!), gemoedelijk, laid back én veilig.
Ken je dat ook? Dat curieuze gevoel als ‘oudere’ dat je er niet meer toe doet, dat je rol uitgespeeld is, dat je overbodig bent, dat je mag gaan? Als jong gepensioneerde roept Van Bendegem in zijn recent verschenen boek Wijs, grijs en puber op tot verzet, tot burgerlijke ongehoorzaamheid van de verworpen senior! 
 
Want wat betekent het om een ‘senior’ te zijn in onze moderne samenleving? Al te vaak wordt deze vraag door ‘niet-senioren’ beantwoord en al te vaak wordt een passief beeld gepresenteerd. In deze lezing krijgen we een ‘contraire’ visie: de senior als wijze puber. Wijs door de ervaring, puber door de mentale en lichamelijke veranderingen en aanpassingen. Maar ook ‘opstandig’, wat leidt tot een actief mensbeeld. 
Jean Paul Van Bendegem is wiskundige, filosoof en hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie. Samen met collega Ignaas Devisch is hij wekelijks te zien in Doordenkers op Iedereen Beroemd (Eén). 
Voor iedereen die ouderdom als discriminerend ervaart en dus is een term, naast seksisme en racisme gepast, namelijk ‘grijsisme’. “Ouwe, laat zitten, dit kan je niet meer begrijpen!”,“Kijk eens aan, een grijsist!”. - Jean Paul Van Bendegem
www.jeanpaulvanbendegem.be 
CC Ter Dilft is een UiTPASpartner. UiTPAS Bornem is een spaar-en voordeelkaart voor allerlei vrijetijdsactiviteiten in Bornem. Kom je langs? Vergeet dan zeker je UiTPAS niet en spaar een punt door deel te nemen aan deze activiteit.
Basistarief: € 6,00
Vriendenpas: € 5 | Kansentarief: € 1,2

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker