Lis­ten to the Lamb!
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 25 juni 2021 (van 18u00 tot 22u00)

Zaterdag 26 juni 2021 (van 18u00 tot 22u00)

/

Lis­ten to the Lamb!

Diverse locaties in Gent z/n

9000 Gent

€4

Basistarief: 4,00 €

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 juni verandert de Gentse binnenstad in een wonderbaarlijke muzikale polyptiek. Gent Festival van Vlaanderen brengt met Listen to the Lamb! een ode aan het wereldberoemde meesterwerk van de gebroeders van Eyck: het Lam Gods. Het project is een op en top Gentse samenwerking die vorig jaar al eens te zien was op de Bijlokesite. Omdat Listen to the Lamb! een schot in de roos bleek, plannen Gent Festival van Vlaanderen en Stad Gent daarom een tweedaagse reprise!

Een bont gezelschap van musici en kunstenaars werd gevraagd om de twaalf panelen van het schilderij tot leven en vooral tot klinken te brengen. Het resultaat is een artistiek avontuur van verschillende genres, bezettingen en kunstvormen: van klassieke muziek en jazz tot electronics en wereldmuziek en van dansvoorstellingen tot kunstinstallaties.

Kortom, deze artistieke kruisbestuiving is een grote aanrader voor eenieder die het Lam Gods op een volstrekt nieuwe manier wil ontdekken.

Line up:
- B.O.X, Dez Mona en Utopia
De keuze van Muziekcentrum De Bijloke. Vertaalt het paneel De Pelgrims.
De avontuurlijke ‘baroque band’ B.O.X slaat de handen in elkaar met Dez Mona en Ensemble Utopia. Uit de verschillende invalshoeken ontstaat een nieuwe collectieve muzikale uiting.
- Peenoise
De keuze van Democrazy. Vertaalt het paneel Adam.
Tijdens de lockdown schreven de broers van Peenoise een compositie geïnspireerd op het paneel van Adam, en in het bijzonder op het tafereel van de broedermoord. Een performance die wordt uitgerekt tot een twintig minuten durend experiment met muziek en beeld.

- Mattias De Craene & Rien Coorevits
De keuze van Gent Jazz. Vertaalt het paneel Eva.
Gents saxofonist Mattias De Craene creëert samen met videokunstenaar Rien Coorevits een performance rond het paneel van Eva. Het resultaat is een audiovisuele trip naar de donkere sferen van het aards paradijs.

- Velma Spell
De keuze van Kunstencentrum Vooruit. Vertaalt het paneel Maria.
Velma Spell – dit zijn Liew Niyomkarn en Inne Eysermans – combineert geluid, muziek, tekst, objecten, devices en de omgeving. Hier richten ze zich op het paneel van Maria.
- Osama Abdulrasol & Lode Vercampt
Componist, musicus en videokunstenaar Osama Abdulrasol is vooral bekend als virtuoos op de Midden-Oosterse qanun. Hij componeerde een suite geïnspireerd op het paneel van De zingende engelen. Voor de gelegenheid brengt hij ook cellist Lode Vercampt mee.

- Jean Delouvroy
De keuze van Opera Ballet Vlaanderen. Vertaalt het paneel God de Vader.
De Belgische componist Jean Delouvroy neemt tijdens Deus universalis het paneel van God de Vader voor zijn rekening. Een machtige dansperformance op een compositie met Midden-Oosterse invloeden en Grieks-Byzantijnse echo’s.

Concept & compositie - Jean Delouvroy (i.o.v. Opera Ballet Vlaanderen)
Performance - Taichi Sakai

De opgenomen muziek wordt uitgevoerd door leden van het Koor en Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker