In gesprek met de bisschop over de Kerk van morgen
Opleidingen & Workshops
DONDERDAG
12
MEI

Donderdag 12 mei 2022

Van 20u00 tot 22u00

Dr. Peetersstraat 88

2440 Geel

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Gedachtenwisseling met de bisschop over thema's uit zijn boek 'Overeind komen met Petrus' en de daarmee samenhangende vragen van de deelnemers

We nodigen je uit om in de volgende maanden (passages uit) het boek te lezen - individueel of in groep - en kritisch stil te staan, bij zowel de toelichting van de bisschop bij het derde en vierde hoofdstuk van Handelingen als bij de vragen van de Lepelsnijder. Wat daagt je uit? Wat roept weerstand op? Waar ben je het niet mee eens? Welke vragen zou je zelf willen stellen aan onze bisschop?   In de loop van het komende werkjaar krijg je de kans om de bisschop zelf vragen te stellen over zijn nieuwe boek: waar hij zijn inspiratie vond, welke hoofdstukken u treffend of net moeilijk vond en welke thema’s u inspireerden. Daartoe nodigen we je van harte uit op één (of meerdere) van de 7 gespreksmomenten met de bisschop, die verspreid in het bisdom zullen plaatsvinden.
Zaterdag 20 november om 14.00u: Sint-Job-in-‘t-Goor – Kerk van O.-L.-Vrouw van Lourdes, Lochtenbergplein 1 Dinsdag 14 december om 20.00u: Antwerpen – TPC, Groenenborgerlaan 149 Donderdag 3 februari om 20.00u: Stabroek – De Rosmolen, Kerkendam 8 Dinsdag 15 februari om 20.00u: Lier – Kerk H. Kruis, Renaat Veremansplein 1 Woensdag 16 februari om 20.00u: Geel-Elsum – Kerk St. Franciscus van Assisi, Dr. Peetersstraat 88 Donderdag 28 april om 20.00u: Sint-Job-in-‘t-Goor – Kerk van O.-L.-Vrouw van Lourdes, Lochtenbergplein 1 Donderdag 12 mei om 20.00u: Geel-Elsum – Kerk St. Franciscus van Assisi, Dr. Peetersstraat 88 Schrijf je in voor het moment van je keuze en stuur via dit formulier je vraag in aan de bisschop. Nog geen vraag: geen nood, op de website www.handelingen.be vind je ook de link naar dit formulier. Of je mag je vraag insturen naar [email protected] We verwachten de vragen steeds één week vóór de bijeenkomst.
Vanaf half september 2021 is er met het oog op de voorbereiding van het gespreksmoment met de bisschop een papieren werkschrift beschikbaar voor groepen. Voor exemplaren mail je naar [email protected]
Bent u verhinderd voor de sessie van je dekenaat of vicariaat? Geen probleem, dan bent u steeds welkom op een andere avond of middag bij u in de buurt.
Wij kijken er alvast naar uit om u binnenkort te begroeten en weten nu al: het najaar belooft inspirerend te worden!

In samenwerking met Vlaamse Overheid

Activity Members: Chris Van Vliet, Myriam Smits, Nathalie Milio

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker