Zomerschilderen in de tuin van Villa Leemans
Opleidingen & Workshops
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 20 augustus 2019 (van 10u00 tot 17u00)

/

Lichtaartseweg 9

2250 Olen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

In de Kempen zijn er heel wat mooie plekjes te vinden die het meer dan waard zijn om vereeuwigd te worden op doek. Ben jij creatief met potlood of penseel? Dan kan je elke dinsdag van juli en augustus (van 10.00 tot 17.00 uur) terecht op de vele mooie locaties in openlucht.

Op dinsdag 20 augustus kan je je schildersezel opstellen in de tuin van de voormalige Villa Leemans. Deze directeurswoning werd in 1912 gebouwd voor Jozef Leemans, uitvinder, bezieler en eerste directeur van het metaalverwerkend bedrijf in St.-Jozef-Olen, vandaag bekend onder de naam van Umicore. De 'Villa' maakt deel uit van het 'Koperdorp' of de Olense Cité, waar een strikte scheiding heerste tussen arbeiders, bedienden en directie. Wist je dat schrijver Walter van den Broeck opgroeide in deze arbeiderswijk? In zijn boek 'Brief aan Boudewijn' gaat hij met koning Boudewijn op wandel door zijn geboortedorp.

Deze voormalige directeurswoning is sinds 1997 de zetel van het sociaal huis. In de prachtige tuin rondom worden regelmatig activiteiten georganiseerd.

Breng zeker ook een bezoekje aan de andere locaties in de regio van Kempens Karakter. Meer info vind je op www.facebook.com/zomerschilderdagen

Info en inschrijvingen: toerisme Heist-op-den-Berg, 015 25 15 82, [email protected]

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker