I Muvrini: Portu in Core
Muziek > Concerten
ZATERDAG
25
SEPTEMBER

Zaterdag 25 september 2021

Van 20u30 tot 20u30

I Muvrini: Portu in Core

Begijnhof 11

3090 Overijse

€33

Basistarief: 33,00 €; ABO: 31,00 €; VVK: 33,00 €; KASSA: 35,00 €

Opgelet: om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werd deze voorstelling verplaatst naar 06/10. Alvast bedankt voor het begrip!

I Muvrini is een Corsicaanse vocale groep van wereldformaat. Ze zijn razend populair en hebben een live-reputatie om u tegen te zeggen. Eind jaren zeventig van de vorige eeuw opgericht door de broers Alain en Jean-François Bernardini, is I Muvrini nu zonder twijfel de beroemdste groep uit Corsica.

De muziek van I Muvrini is een bijzondere mix van levenslust, strijdbaarheid, sociale bewogenheid, idealisme en diepgewortelde melancholie. Die weemoed is eigenlijk een constant aanwezige ondertoon. I Muvrini – in de eerste plaats de zang van Alain en Jean-François – is door de jaren heen altijd oprecht gebleven. Het is muziek voor hart en ziel. Je hoeft niet eens op Corsica geweest te zijn of de taal te kennen om dat aan te voelen.

De Bernardini-broers tekenen voor een typische stijl die traditionele muziek combineert met tal van wereldse invloeden, echter zonder hun Corsicaanse identiteit te verloochenen. Het is deze onbevangen openheid naar de wereld die de groep internationaal succes bezorgde.

Met meer dan 20 studioalbums op de teller en concerten in de grootste zalen van Europa komen de broers Bernardini, vergezeld door hun trouwe muzikanten, terug naar Den Blank voor een vreugdevol concert.

Met:

Jean-François Bernardini (zang)
Alain Bernardini (zang)
Stephane Mangiantini (zang)
Micky Meinert (gitaren)
Cesar Anot (bas)
Thomas Simmerl (slagwerk)
Achim Meier (toetsen)
Loïc Taillebrest (accordeon, doedelzak)
Jean-François Lucciani (zang)

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker