Opening Fototentoonstelling Tierra de Lucha – Gent
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 18 juli 2019 (van 19u00 tot 22u00)

/

Vrijdagmarkt 9

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Opening tijdens de Gentse Feesten met receptie.

Colombia roept meteen beelden op van mooie natuur en bruisende steden. Maar doet ook denken aan armoede, oorlog en geweld. Het merendeel van de Colombiaanse bevolking heeft geen toegang tot waardig werk. Ze vinden geen vaste job, verdienen een hongerloon of worden uitgebuit.

De fototentoonstelling Tierra de Lucha werpt een blik op het alledaags Colombia. Decennia van geweld laten hun sporen na. Ondanks vredesprocessen en periodes van verzoening, blijven ongelijkheden hardnekkig. Nog steeds bezit een kleine elite het merendeel van de gronden en heeft een grote groep mensen geen zicht op een beter leven.

In dit woelige klimaat ondersteunen FOS, IFSI en Solsoc lokale organisaties en vakbonden in hun strijd voor betere levens- en arbeidsomstandigheden, eerlijke lonen en sociale bescherming. Zij ondersteunen ook initiatieven op het gebied van de sociale en solidaire economie. Solidair en internationaal werken NGO’s en vakbonden samen aan een rechtvaardige en inclusieve wereld.

Ali Selvi, fotograaf en al tien jaar actief in ontwikkelingssamenwerking, trok met steun van de organisaties FOS, IFSI en Solsoc naar Colombia in november 2018. Daar documenteerde hij de strijd voor waardig werk. Zijn serene zwartwit foto’s werpen een blik in de woelige Colombiaanse samenleving. Een samenleving getekend door het verleden, die onverzettelijk de hand uitsteekt naar een rechtvaardige toekomst.

De fototentoonstelling is te bezichtigen gedurende de volledige Gentse Feesten.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker