Tussen 2 Lijnen met Yousra Benfquih - Tussen ongemak en ontroering
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
ZATERDAG
6
FEBRUARI

Zaterdag 6 februari 2021

Van 14u00 tot 16u00

Tussen 2 Lijnen met Yousra Benfquih - Tussen ongemak en ontroering

Martelarenlaan 17

3500 Hasselt

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Yousra Benfquih heeft een Master in de rechten, een Master na Master in de mensenrechten, en weldra komt daar nog een doctoraat bij. Toch ligt haar hart vooral in het schrijven. De auteur, dichter en spoken word artieste volgde de opleiding Literair Schrijven aan de Academie van Borgerhout en is de winnares van de text-on-stage wedstrijd Naft voor Woord 2017, waarmee ze in de voetsporen treedt van eerdere laureaten als stadsdichters Maarten Inghels en Maud Vanhauwaert.

Met haar poëzie staat Yousra op talrijke podia, gaande van de Roma tot de Bozar, en speelt ze steeds met het delicate evenwicht tussen donker en licht, tussen humor en ernst, tussen ongemak en ontroering. Ze werkt samen met talrijke organisaties zoals Amnesty International Vlaanderen en Passa Porta.

Nu en dan schudt ze ook een column uit de mouw, die je ziet verschijnen in De Standaard, De Morgen, Knack en Rekto:verso, en maandelijks kun je haar brief aan ‘De Held van de Week’ beluisteren op Radio 1.

In een recensie op Veto klinkt het volgende: “Yousra Benfquih beet de spits af en maakte enorm indruk op het publiek door de combinatie van haar rustgevende stemtimbre en haar intelligente en karaktervolle teksten. De 'poet and columnist by night' werkt overdag ook aan een mensenrechtendoctoraat en dit valt duidelijk op te merken in haar teksten vanwege haar scherpzinnige kijk op hedendaagse maatschappelijke thema’s. Ze bezit de gave om die aan te raken zonder het persoonlijke uit het oog te verliezen.”

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker