Shoplifters
Film
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 15 oktober 2019 (van 20u00 tot 22u01)

/

Shoplifters

Turnhoutsebaan 286

2140 Borgerhout

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

In Shoplifters volgen we Osamu en zijn zoon, die hun tijd besteden aan winkeldiefstallen. Na een van hun diefstallen komen ze een klein meisje tegen dat in haar eentje de winterse koude trotseert in de buitenwijken van Tokio. Na wat geaarzel besluit het gezin om het meisje in huis te nemen, aangezien er van haar familie geen spoor is. Ondanks de weinige middelen die ze hebben, leven ze een aangenaam leventje. Tot onvoorziene omstandigheden nieuwe feiten aan het licht brengen.

Credits

REGIE: HIROKAZU KORE-EDA; GENRE: DRAMA; MET: KIRIN KIKI, LILY FRANKY, SÔSUKE IKEMATSU; 2018; JAPAN; 2U01; JAPANS GESPR. NED. & FRANS ONDERTIT.

Prijzen

Shoplifters werd overladen met prijzen, met de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes als toppunt. De film haalde 43 prijzen effectief binnen, waaronder de prijs voor Best Film en Best Composer (Haruomi Hosono) op de Asian Film Awards, Best Foreign Film op de César Awards, de award voor Best Supporting Actress (Akura Andô) op de Florida Film Critics Circle Awards, de award voor Best International Film op het Munich Film Festival en de award voor Best Foreign Language Film op het Palm Springs International Film Festival.

Pers

“De Gouden Palm van dit jaar is er eentje met een groot hart: Hirokazu Kore-eda’s Shoplifters, over een arm Japans gezin dat overleeft van kleine winkeldiefstallen, is geen cerebraal werkstuk, maar een delicate masterclass in empathie door een regisseur op het toppunt van zijn kunnen.” (DE MORGEN)

“Shoplifters is een film over zoveel, maar vooral over dat onzegbare dat alleen in grote filmkunst zichtbaar kan worden gemaakt. En dan ontvouwt het zich, als een droeve bloem van licht.” (NRC.NL)

 

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker