Online rondetafelgesprek: Wil je eens wat weten?
Lifestyle > Gezondheid
DINSDAG
15
JUNI

Dinsdag 15 juni 2021

Van 19u00 tot 21u00

Online rondetafelgesprek: Wil je eens wat weten?

Voldersstraat 1

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Santé op je gezondheid. Wil jij weten of je drager bent van een erfelijke ziekte? Telt een stappenteller ook jouw geluk? Zin om hierover van gedacht te wisselen met andere Gentenaren? Dan is dit rondetafelgesprek de plek waar je moet zijn. Laat je inspireren door verhalen uit de wereldliteratuur en door gedreven sprekers. Daarna is het aan jou. Leg je eigen uitdagingen op tafel en help ons zo om Comon op gang te trekken.

Comon is een collectief van wetenschappers, creatieve doeners & denkers van Stad Gent, imec, Universiteit Gent, Bibliotheek De Krook. Met maar één missie: van Gent een gezondere stad maken. Comon, da’s ook wij allemaal samen. Comon, doet ge mee?

Tijdens dit derde rondetafelgesprek onderzoeken we de impact van de digitalisering van de gezondheidszorg. Want dankzij innovatie weten we steeds meer over ons lichaam en hoe we het gezond kunnen houden. Maar wat willen we wel en niet weten? We gaan op zoek naar antwoorden in de literatuur.

Sigrid Sterckx en Wouter Van den Bosch inspireren je met weetjes over … tja, weten. Sigrid is hoogleraar Ethiek aan de Universiteit Gent. Zij gaat dieper in op de voordelen van voorspellende kennis en wat de gevaren en risico’s zijn.

Het stond in de sterren geschreven dat Wouter bij imec zou belanden. Samen met zijn team onderzoekt hij vanuit verschillende invalshoeken hoe technologie ons leven beter maakt. Zijn onderzoek focust zich voornamelijk op het boeiende kruispunt van technologie, gezondheid en zorg. Geen toeval want dat is ook vandaag onze scope. Wouter illustreert met concrete voorbeelden. Bijvoorbeeld een app om epilepsie tot op de minuut te voorspellen om zo met deze aandoening opnieuw een normaler leven te leiden.

Stof genoeg om zelf na te gaan op welke manier jij zieke mensen beter wil informeren, welke data jij wilt delen en welke app jou het leven gemakkelijker zou maken ... Komaan en denk mee.

Dit rondetafelgesprek past in de reeks events in het kader van Comon. Comon is een collectief van wetenschappers, technologen en creatieve doeners en denkers dat wil uitgedaagd worden door de Gentenaars. Comon wil die uitdagingen verzamelen en bespreken. Met één idee gaan we concreet aan de slag, van testen tot uitvoeren. En dat samen met alle Gentenaars en met wetenschap en technologie als deel van de oplossing.

Hoe kan ik deelnemen?
Door je te registreren via https://www.eventbrite.be/e/rondetafelgesprek-wil-je-eens-wat-weten-tickets-151674467415.
Het event is online en gratis. Je mag actief deelnemen aan het debat maar niets moet. Je mag ook gewoon luisteren en inspiratie opdoen.

Wat heb ik nodig om deel te nemen?
Een computer, internetverbinding en dat is ‘t. Als je je registreert, ontvang je een link waar je op het uur van aanvang moet klikken. Je wordt dan toegelaten tot de livestream.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker