Hoogstraten in groenten & bloemen
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 18 september 2021 (om 0u00)

Zondag 19 september 2021 (om 0u00)

Maandag 20 september 2021 (van 0u00 tot 23u59)

/

Hoogstraten in groenten & bloemen

Vrijheid

2320 Hoogstraten

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

KUNSTWERKEN MET GROENTEN, BLOEMEN & FRUIT
Met Hoogstraten in groenten & bloemen wordt in Hoogstraten de zomer sinds 1999 symbolisch afgesloten. Het hele centrum wordt omgetoverd tot een indrukwekkende openluchttentoonstelling met verrassende en driedimensionale creaties in bloemen, groenten en fruit.

INTERNATIONAAL GERENOMMEERD ONTWERPERSTEAM
Sinds 2012 is Tom De Houwer de vaste ontwerper van Hoogstraten in groenten & bloemen. Intussen heeft hij een internationaal team van ontwerpers rond zich die onder zijn leiding en coaching nieuwe creaties maken speciaal voor Hoogstraten. Samen voeren zij nationaal én internationaal de top aan in de wereld van florale vormgeving. Tijdens het weekend van Hoogstraten in groenten & bloemen viert hun passie hoogtij. Ze laten hun inventiviteit en enthousiasme los op het grote publiek. Elk van de ontwerpers heeft een eigen persoonlijke stijl, die wordt aangevuld met aanstekelijke spontaniteit, vakmanschap en dynamiek.

VRIJWILLIGERS
De ontwerpers worden ondersteund door de technische diensten van Stad Hoogstraten. Zij maken de nodige frames en basisstukken voor de verschillende composities. Daarna is het de beurt aan de bloemschikkers om het ontwerp uit te werken. Voor de realisatie worden tientallen vrijwilligers ingeschakeld. De energie die uitgaat van de samenwerking met hen, vormt misschien wel de allerbelangrijkste factor voor het welslagen van dit uitzonderlijk evenement. Zonder hun enthousiasme en inzet zou Hoogstraten in groenten & bloemen nooit zijn uitgegroeid tot een happening van deze omvang en met deze positieve uitstraling.

FEESTWEEKEND
Het hele weekend is het feest in Hoogstraten. De winkeliers en horeca zetten op zaterdag en zondag hun deuren open en op zondag wordt de Vrijheid verkeersvrij gemaakt. Er is een kinderprogramma voorzien op het Begijnhof, er loopt een fotowedstrijd en ‘s avonds worden verschillende creaties feeëriek verlicht.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker