Genk leest 'Alle verhalen' van Clarice Lispector - ONLINE
Opleidingen & Workshops
ZATERDAG
8
MEI

Zaterdag 8 mei 2021

Van 10u15 tot 12u30

Genk leest

Stadsplein 3

3600 Genk

€5

Basistarief: 5,00 €

Genk Leest brengt mensen samen die hetzelfde boek gelezen hebben om er daarna van gedachten over te wisselen. Samen lezen, samen beleven, samen nagenieten. Onder deskundige begeleiding van Kaat Vrancken en coronaproof online!

De Braziliaanse Clarice Lispector schreef verhalen waarin instinct en zintuiglijkheid primeren op ratio. In een dikke turf worden ze nu allemaal gebundeld. Maar, zo staat in het voorwoord te lezen: 'Haar literatuur is niet voor iedereen'.

Clarice Lispector (1920-1977) zag eruit als een diva en schreef alsof haar leven ervan afhing. Tegenwoordig wordt de schrijfster in Brazilië op handen gedragen, maar destijds werd haar werk alleen gesmaakt door een select groepje kunstenaars en intellectuelen. Haar internationale bekendheid heeft ze te danken aan haar Amerikaanse biograaf, ­Benjamin Moser, die superlatieven tekort komt om 'de sfinx van Rio de Janeiro' te bezingen. De man, die niet vies is van enige dichterlijke overdrijving, noemt haar 'een vrouwelijke Tsjechov op het strand van Guanabara', de belangrijkste joodse auteur sinds Kafka en de grootste schrijfster die de Braziliaanse literatuur ooit heeft voortgebracht. Of dat klopt, kan de lezer voortaan voor zichzelf uitmaken, want De Arbeiderspers, die eerder al Mosers boeiende biografie, een bundel lezenswaardige kronieken en twee van haar romans publiceerde, brengt nu ook Alle ­verhalen uit, een turf van ruim zeshonderd bladzijden dik.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker