RUISKAMER #5: Alvin Curran / Two Envelopes
Muziek > Concerten
WOENSDAG
21
APRIL

Woensdag 21 april 2021

Van 20u00 tot 23u00

RUISKAMER #5: Alvin Curran / Two Envelopes

Sint-Pietersnieuwstraat 23

9000 Gent

€20

Basistarief: 20,00 €

Experimentele electronica & avontuurlijke klavecimbel meets percussie
Vooruit garandeert iedereen een veilige avond. Daarom is er voor elke productie een beperkt aantal tickets te koop. We volgen ook nauwgezet de veiligheidsmaatregelen, die je op onze corona-pagina terugvindt. Neem ze door voor je bezoek aan Vooruit. En geniet van je bezoek, in alle veiligheid. #samenerdoorTijdens deze laatste RUISKAMER van het seizoen - mee gecureerd door het altijd fijne Kraak - nodigen we volstrekt unieke componist Alvin Curran en het klavecimbel-percussie duo Two Envelopes. Afsluiten in stijl noemen ze dat.

Alvin Curran
Alvin Curran is een Amerikaanse componist, performer, improvisator, geluidskunstenaar en schrijver die in Rome woont en werkt. Curran ziet zichzelf als “democratic, irreverent and traditionally experimental”. Samen met Frederic Rzewski en Richard Teitelbaum richtte hij in de jaren ‘60 de invloedrijke groep Musica Elettronica Viva op. De band experimenteerde met synthesizers om andere klanken te vervormen. Curran is een voormalig student van de befaamde componist Elliott Carter. Currans elektronische muziek is een volatiele mix van structuur en chaos. In zijn meer dan tweehonderd composities werkt Curran met samples van natuurgeluiden, piano, synthesizers, computers, viool, percussie, shofar, misthoorns en nog veel meer. Hij zet zijn niet-commercieel werk in als onderdeel van een niet-aflatende zoektocht naar futuristische vormen van politiek en spiritualiteit

Two Envelopes
Klaveciniste Lisa Kokwenda Schweiger en slagwerker Jacob Vanneste vormen samen Two Envelopes. Stukken vinden die ze samen konden spelen, bleek niet eenvoudig. Oplossing? Zeven componisten carte blanche geven om nieuw werk te schrijven. Het resultaat is een intieme maar avontuurlijke set die slagwerk en klavecimbel wonderbaarlijk doet samensmelten. Een aantal van die composities werden ondertussen gebundeld op het album ‘Two Envelopes on a long voyage’. Met titels als ‘Lynched Franky’ en ‘Merlin Goes Wild’ belooft het alvast geen stoffige bedoening te worden.

PRAKTISCH
wo 21.04 - 20:00 (doors)
MIRY Concertzaal (Biezekapelstraat 9, 9000 Gent)
MUZIEK / avant-garde / experimenteel
€17 (vvk) / €7 (op vertoon van studentenkaart)
Opgelet: er worden maximum 200 toeschouwers toegelaten. Mondmaskers zijn verplicht. Er wordt voldoende ventilatie voorzien.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker