Human Migration, een tentoonstelling over migratie
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
ZATERDAG
18
SEPTEMBER

Zaterdag 18 september 2021

Za 18 september 2021 - Za 30 oktober 2021

Geen tijdstip beschikbaar

Human Migration, een tentoonstelling over migratie

Markt 73

9800 Deinze

€5

Basistarief: 5,00 €; Leerlingen en studenten: 0,00 €; Groepsbezoek met gids: 10,00 €

Davidsfonds Deinze organiseert i.s.m. verschillende partners van 18 september tot 30 oktober 2021 de tentoonstelling Human Migration. De tentoonstelling werd samengesteld door GoodPlanet Belgium met kunstwerken van Yann Arthus-Bertrand en Gilbert Declercq en migratiekaarten van William Habraken.
Migratie is een brandend actueel thema, maar tegelijkertijd ook een fenomeen van alle tijden. Deze expo plaatst migratie in een historische context, geeft een overzicht van de verschillende oorzaken en schetst de kansen voor een duurzame samenleving.
Waarom migreren mensen, vroeger en vandaag? Hoe proberen ze hun land van bestemming te bereiken? Brandende steden, gevechtsvliegtuigen, oorlogstaferelen, miserie en ontbering, maar ook ontdekkingsreizen of natuurfenomenen komen aan bod. De tekeningen, illustraties, stripverhalen en schilderijen van Gilbert Declercq laten een diepe indruk na.
Met het project HUMAN, brengt fotograaf Yann Arthus-Bertrand de diversiteit van onze samenleving in beeld. De expo toont portretten van 20 sterke vrouwen. Hoe meer verhalen, hoe groter het besef dat we verschillend zijn. Maar ook een steeds groter beseft dat onze gemeenschappelijke zoektocht naar een goed leven ons met elkaar verbindt.
De kaartencollectie van William Habraken (Shoes Or No Shoes) brengen de migratiestromen, vanuit China en India, de Joodse en de Ottomaanse migratie en de migratie naar de VS in de 19e eeuw in beeld.
De Heemkundige kring Het Land van Nevele brengt migratie uit en naar Deinze-Nevele in beeld.

In het kader van de tentoonstelling wordt ook de film HUMAN getoond op 18 september 2021 in de polyvalente zaal AZ Sint-Vincentius Deinze. (15.00 uur en 20.00 uur).
Davidsfonds Deinze organiseert ook een wedstrijd en een lezingenreeks van vijf avonden rond het thema migratie.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker