Week van de begraafplaatsen Schilde
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
ZATERDAG
5
JUNI

Zaterdag 5 juni 2021

Zaterdag 5 juni 2021 (van 10u00 tot 18u00)

Zondag 6 juni 2021 (van 10u00 tot 18u00)

Van 10u00 tot 18u00

Week van de begraafplaatsen Schilde

Kerkplein 2

2970 Schilde

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

De Week van de Begraafplaatsen zet funerair erfgoed in de schijnwerpers. Begraafplaatsen zijn dan ook bijzondere plekken. Ze brengen ons naar de essentie van ons bestaan. Ze zetten ons aan tot het stellen van vragen over de zin van het leven en over onze manieren van afscheid nemen en herdenken. En tijdens de lente zijn de begraafplaatsen vaak op hun mooist. U kunt terecht op de begraafplaats van Schilde voor een interactieve rondleiding, georganiseerd door de Heemkundige Kring Scilla in samenwerking met gemeente Schilde. Het oude gedeelte van het kerkhof van Schilde wordt in de kijker geplaatst naar aanleiding van het beheersplan dat onlangs afgerond is voor de Sint-Guibertuskerk, kerkhof en omgeving.
Aan de ingang van het kerkhof krijgt u in de informatietent een overzicht van de historiek van het kerkhof, onderdelen van het beheersplan en foto’s. Daar kan u ook een brochure verkrijgen die u doorheen het kerkhof gidst of u kan gebruik maken van de digitale versie via de gratis te downloaden app van ActionBound.
Op het kerkhof kunt u als bezoeker zelf op ontdekking gaan met de brochure of uw smartphone in de hand om enkele belangrijke kunsthistorische en/of historische graven te ontdekken. U krijgt uitleg waarom die bepaalde persoon belangrijk was, waarom het kunstwerk aan het graf belangrijk is en of er een bekend persoon (kunstenaar, pastoor, burgemeester, …) ligt.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker