Archeologiedagen: Het werk van de archeologen in de Kleistraat
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 9 oktober 2021 (van 11u00 tot 11u30)

Zaterdag 9 oktober 2021 (van 14u00 tot 14u30)

/

Archeologiedagen: Het werk van de archeologen in de Kleistraat

Kontichsesteenweg 38

2630 Aartselaar

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Van 2019 tot 2020 voerden de archeologen van het archeologisch bedrijf ABO n.v. archeologisch onderzoek in de Kleistraat van Aartselaar. Het perceel bleek archeologisch waardevol. Sindsdien werden de vondsten onderzocht, de structuren bestudeerd en wetenschappelijk analyses uitgevoerd. Samengebundeld vormen de bevindingen een boeiend verhaal over het werk van een archeoloog dat de archeologen je graag vertellen. De lezing is gratis maar inschrijven is verplicht.

Aansluitend op de lezing: Kom samen met je gezin ontdekken welke soorten onderzoeken een archeoloog kan uitvoeren, en stel al je vragen aan de aanwezige specialisten.
Kijk mee hoe Amke een gebouw met een RTS-toestel kan opmeten; stel al je vragen aan Cynthia, de fysisch antropologe, die skeletten bestudeert; was samen met Griet archeologische vondsten; bekijk mee met Sander archeologische vondsten die onze metaaldetector kan terugvinden; ontdek hoe Maarten de ondergrond kan lezen aan de hand van zijn geofysisch onderzoek.

De demonstraties en activiteiten zijn gratis en worden doorgaans tussen 11 en 15 u. georganiseerd. Het concept is gezinsvriendelijk, zowel op kinderen (in het bijzijn van ouders) als volwassenen gericht. Reserveren is niet noodzakelijk maar conform aan de Corona-maatregelen (zie laatste update na overlegcomité)

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker