Livestream - SOLACE by HERMENS
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
ZATERDAG
22
MEI

Zaterdag 22 mei 2021

Van 20u00 tot 21u00

Livestream -  SOLACE by HERMENS

Albrecht Rodenbachstraat 21

2140 Borgerhout (Antwerpen)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Over SOLACE

SOLACE, zoekt troost in de gedachte dat er geen andere kracht in het universum zo bepalend is voor de mens als de zon. De zon beïnvloedt elk levend organisme op deze planeet. SOLACE is een dansvoorstelling waarin drie dansers de resonantie van de zon imiteren. In een grote cirkel genereren deze performers samen accumulerende bewegingen, die werden geabstraheerd tot een pure vorm van symmetrie en spiralen. De voortstuwende energie laat de dansers met elkaar in interactie treden en resoneren als één geheel tot bij het publiek. Een kosmische dans ontspint tussen hemellichamen die langzaam maar zeker vermenselijken.

De muziek is geïnspireerd op de geluidsopname van de zon die werd waargenomen door NASA (28/07/2018). Jordan Hudson heeft dit concept vertaald naar een op maat gemaakte compositie die afgestemd is op elke beweging van de choreografie. De sound representeert een graduele opbouw van de zonnewind en zijn galmende erupties. SOLACE vertelt ons dat in de zoektocht naar soelaas, we allemaal onderhevig zijn aan de wetten van een groter geheel.

Over HERMENS

SOLACE is een nieuw project georganiseerd door HERMENS, een jong collectief onder artistieke leiding van choreograaf Yorrith de Bakker. Zijn nieuwste werk is een samenwerking met zijn zus Kaat de Bakker en Libby Ward. Ze hebben samen dans gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen en danste beide in de laatste voorstelling van dit collectief WE’VE GOT TO GET REAL (2017-2020). HERMENS vertrekt steeds vanuit hedendaagse dans en doelt op een crossover tussen verschillende kunstdisciplines en artiesten. Eerder werk van hen zijn CONTROLLED FOLLY (2014) en THE MAD POPE (2019). De naam en missie van het collectief biedt een retrospectief op de daden van de mens en de natuur. HERMENS heeft in het verleden samengewerkt met onder andere Arenberg, De Studio, De Klepperkes, Fameus en ARC festival.

Credits

Concept & choreografie: Kaat de Bakker, Yorrith de Bakker and Libby Ward
Compositie and sound design: Jordan Hudson
Styling: Erik Vanberghen
Lichtontwerp: Daphné Okon

Met steun van de Vlaamse Overheid

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker