GEANNULEERD: Il Traditore
Film
WOENSDAG
25
NOVEMBER

Woensdag 25 november 2020

Van 20u00 tot 22u30

GEANNULEERD: Il Traditore

Casinoplein 11, 8670 Koksijde

8670 Koksijde

€6

Basistarief: 6,00 €

!! Deze filmvertoning wordt helaas geannuleerd !!

regie Marco Bellocchio productie Italië 2019 cast Pierfrancesco Favino, Luigi Lo Cascio, Fausto Russo Alesi e.a. dialogen Italiaans

De strijd tussen de verschillende maffiaclans in Sicilië bereikt een hoogtepunt begin jaren ‘80. Tommaso Buscetta, een maffioso met hoge connecties, duikt onder in Brazilië. Intussen worden zijn vertrouwelingen één voor één vermoord. Wanneer Buscetta opgepakt wordt door de Braziliaanse politie en uitgeleverd aan Italië, neemt hij een beslissing die de geschiedenis zal veranderen: hij zal als eerste de omertà doorbreken en de interne werking en structuur van de maffia publiek maken.

‘Il Traditore’ is een intelligent en intrigerend biografisch portret van Tommaso Buscetta, de eerste spijtoptant in de geschiedenis van de Siciliaanse maffia. In ruil voor strafvermindering en bescherming besloot hij voor onderzoeksrechter Giovanni Falcone een boekje open te doen over de Cosa Nostra. Om en bij de 400 maffiosi werden nadien opgepakt. Niet hij had de maffia verraden maar de maffia hem, aldus Buscetta die bijna zijn hele familie zag uitgemoord. Voor Bellocchio, de laatste van een generatie grote Italiaanse cineasten, is dat de kans om de Italiaanse maatschappij te doorgronden: het eeuwige gevecht van de politiek met de misdaad. Bellocchio die psychoanalyse heeft gestudeerd, poogt in de ziel van Buscetta te kijken. Zinde hij op wraak? Wilde hij zijn familie beschermen of was hij gewoon een media-geile gangster? Hij levert met deze film zijn meest complexe meditatie af over het crimineel bewustzijn. Cinema van de bovenste plank! (bron: Freddy Sartor, Filmmagie 700; Filmfest Gent 2020)

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker