Korte keten SMUL-FIETSTOCHT
Sport > Fietsen & Wandelen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 5 juli 2020 (van 0u00 tot 23u59)

/

Korte keten SMUL-FIETSTOCHT

Grote Plaats 1

9280 Lebbeke

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Na het succes van de fietstocht op moederdag vorig jaar, organiseren vijf korteketenbedrijven in de Faluintjesstreek opnieuw samen een fietstocht. Op zondag 5 juli kan je vanaf 11 uur starten met een fietslus van ongeveer 15 kilometer. Je kiest zelf je startpunt bij een van de deelnemende korteketenbedrijven zodat de deelnemers gespreid zijn over de ganse route en we de fietstocht coronaproof kunnen houden. Je fietst op eigen tempo aan de hand van een plannetje langs een bewegwijzerde route.
Op elke stopplaats kan je genieten van lokale lekkernijen tegen een klein prijsje. Verzamel bij elk bedrijf een stempel op je kaart en maak kans op een Korteketenprijs!
Inschrijven is niet nodig.
Vertrekplaatsen/stops langs de fietslus:
DE KLUIZEN - Broekstraat 42, Herdersem - www.domein-de-kluizen.be
Een van de bedrijven waar je je tocht kan starten, is de wijnmakerij van Herman Troch in Herdersem. Hier maakt de wijnbouwer heerlijke wijn van zijn druiven die rijpen op de wijngaard binnen de muren van de abdij Maria Mediatrix. Proef een lokaal wijntje met een lekkere knabbel.

DE SEEPSCHERF - Seepscherf 71, Baardegem - www.deseepscherf.net
Lode en Anny heten je van harte welkom op hun fruitbedrijf in Baardegem waar ze volop inzetten op de omschakeling naar bio. Hun specialiteiten zijn oude fruitrassen en klein (pluk)fruit. Er worden ook sappen en stropen gemaakt met eigen fruit.

DE VLEESHOEVE - Baardegemstraat 39, Lebbeke - www.devleeshoevelebbeke.be
IJSHOEVE NICKY - www.ijshoevenicky.be
In Lebbeke vind je dit familiebedrijf waar runderen worden gekweekt. Celesta en Ronny baten er hun hoeveslagerij De Vleeshoeve uit. Dochter Nicky startte de ijshoeve met haar partner Nico. Zet hier je fiets even aan de kant voor een hamburger of pens van de barbecue, een ijsje of meeneemcoupe aan de scheptoog en een streekbiertje of iets fris.

ONS DAGELIJKS GROEN - Kammenkouterstraat 80, Meldert - www.odgroen.be
Luc en Sonja hebben een veelzijdig bedrijf: preiteelt, hoevewinkel, zorgboerderij, teambuildings, ‘beleef de boerderij,...’. Je zal kunnen proeven van hun duurzaam gekweekte innovatieve en vergeten groenten.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker