Buio e Splendore
Muziek > Concerten
VRIJDAG
6
MEI

Vrijdag 6 mei 2022

Van 20u30 tot 22u30

Buio e Splendore

Abdij van Park

3001 Leuven

€22

Basistarief: 22,00 €

Buio e Splendore staat voor Fonkeling en Duisternis. Extreme, intense en contrasterende emoties: dat is waar het om draait in het 16de-eeuwse madrigaal.
De zangers en muzikanten van Ratas del viejo Mundo geven hun eigen invulling aan deze beklijvende muziek. Met drie kleurrijke stemmen en de warme timbres van gamba en luit leggen ze de 16de-eeuwse connectie bloot tussen het luxueuze hof in Parma en componisten uit het koude, donkere noorden.
Jaloezie, tederheid, eenzaamheid, hartstocht, obsessie, onbereikbaarheid, begeerte, frustratie, verliefdheid, lust en definitief afscheid inspireren niet enkel Ariosto en Petrarca tot hun magnifieke poëzie. In hun madrigalen openbaren de Vlamingen Cipriano de Rore, Orlandus Lassus, Thomas Crequillon of Josquin des Prez hun artistieke ziel en vakmanschap. Hun output is extreem persoonlijke muziek die jachtig laveert tussen grote gemoedsbewegingen.
Buio e Splendore brengt verschillende originele vocale werken samen met de historische instrumentale bewerkingen ervan. Deze bronnen ontsluieren een internationaal netwerk van artiesten die zich richten op de meest individuele emoties en een beklijvende, sensuele muzikale taal.
Met inleiding in het Huis van de Polyfonie om 19.30 uur.in het kader van Passie van de Stemmen - voorjaar 2022zie ook: Passie van de Stemmen-najaar 2021
Passie van de Stemmen
Leuven en polyfonie zijn sinds jaar en dag met elkaar verbonden. De muziek die ten tijde van de Vlaamse primitieven in de stad te horen was, weerklinkt vandaag opnieuw in harmonie met de architectuur van de Abdijkerk van Park in Heverlee.Passie van de Stemmen brengt schitterende muziek uit de Lage Landen en polyfone meesterwerken gecomponeerd voor Rome, Napels, Londen en Wenen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker