Echtscheiding en leven in een NSG. Wat is helpend voor kinderen?
Evenementen
MAANDAG
10
MEI

Maandag 10 mei 2021

Van 20u00 tot 22u00

Oud Gemeentehuis

2950 Kapellen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Eén op drie gezinnen valt vroeg of laat uiteen. Dat betekent ook dat er heel veel kinderen met deze situaties te maken krijgen. Als school kunnen we aan die situatie op zich vaak niets veranderen. We kunnen wel een heel belangrijke steun betekenen voor leerlingen die het moeilijk hebben. Daarvoor moeten we echter weten hoe we het best reageren, hoe we er kunnen voor zorgen dat deze kinderen en hun ouders zich blijvend begrepen en aanvaard voelen. Dit uit zich in onze reactie op hun verhalen over één van de ouders, over de verblijfsregelingen, nieuwe partners ...
In de sessie proberen we zicht te krijgen op de mogelijke gevolgen van een scheiding voor kinderen en wat er voor zorgt dat kinderen het moeilijk kunnen hebben. Maar we staan ook stil bij beschermende factoren die ervoor zorgen dat kinderen niet de dupe hoeven te zijn of te blijven.
Ook krijgen we zicht op het typische van een nieuw samengesteld gezin om eventuele conflicten en zorgen in die gezinnen beter te kunnen begrijpen.
Begeleiding: Nadine Callens , 33 jaar leerlingenbegeleider vanuit een CLB en begeleidde ook groepen éénoudergezinnen na echtscheiding (vanuit gezinsbond).

Locatie: zaal De Kroon, Antwerpsesteenweg 2, Kapellen

Deze vorming is gratis.
Inschrijven via mail naar [email protected] of bellen naar 03/633 99 05, met vermelding van je naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker