Beiaardconcert door Geert D'hollander
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 23 juli 2021 (van 18u00 tot 19u00)

/

Beiaardconcert door Geert D

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Geert D’hollander studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen (o.m. piano, kamermuziek, koordirectie, fuga en compositie) en aan de Kon. Beiaardschool te Mechelen. Hij won ca. 30 internationale wedstrijden en componeerde meer dan 80 werken, hoofdzakelijk beiaardcompositie-opdrachten.
Van 1997 tot 1999 was hij, in opvolging van Ronald Barnes, universiteitsbeiaardier en docent aan de “University of California at Berkeley”. Van deze universiteit ontving hij in 2008 de “Berkeley Medal” voor “Distinguished Service to the Carillon”.
D’hollander was gedurende 25 jaar stadsbeiaardier van o.a. Antwerpen, Lier, Middelburg (NL) en leraar aan de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen vooraleer hij in 2012 werd aangesteld als beiaardier van de monumentale, 60 ton zware Taylorbeiaard in “Bok Tower Gardens” (Lake Wales, Florida), één van de meest unieke en toonaangevende posities ter wereld.
Hij krijgt jaarlijks diverse compositieopdrachten, geeft internationale masterclasses en wordt frequent gevraagd als jurylid.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker