Emotionele situaties, de "magische" benadering met Philippe Gerard
Opleidingen & Workshops > Gezondheid & Sport
ZATERDAG
9
OKTOBER

Zaterdag 9 oktober 2021

Zaterdag 9 oktober 2021 (om 9u30)

Zondag 10 oktober 2021 (van 0u00 tot 17u30)

Zaterdag 6 november 2021 (om 9u30)

Zondag 7 november 2021 (van 0u00 tot 17u30)

Zaterdag 4 december 2021 (om 9u30)

Zondag 5 december 2021 (van 0u00 tot 17u30)

Om 9u30

Emotionele situaties, de "magische" benadering met Philippe Gerard

Jan Van Avondtstraat 25

3012 Wilsele (Leuven)

€490

Basistarief: 490,00 €; per dag: 85,00 €

De emotionele stoornissen, die in dit seminar beschreven worden, zijn veroorzaakt door complexe situaties, waarin mensen terecht komen op een bepaald moment in het leven. Situaties die een constante emotionele ontwrichting veroorzaken, die de omstandigheden met zich meebrachten. Akelige toestanden thuis, in de relaties en het gezin, maar ook op het werk, in de sport en tijdens de vrije tijd. Ontreddering door ziekte, armoede of beperkingen. Ingewikkelde emoties halen je onderuit, vooral als ze al lang bestaan. Negatieve reacties van anderen daarop kunnen destructief zijn en je verdere leven blokkeren.

Combo-emocons, preparaten van geneeskrachtige plante, kunnen die negatieve gevoelens ombuigen en vervangen door positiviteit. Door goesting te geven om iets aan de negatieve emotie te doen, geven deze emocons een duwtje in de rug dat nodig is om iets te ondernemen om die vervelende situatie te beheersen.

Combo-emocons

Tijdens de vele gesprekken die Philippe Gerard (alias Pip Gerra) in de afgelopen jaren met mensen gevoerd heeft over emoties bleek duidelijk dat een aantal vaste emotionele situaties zich bij velen voordoen. Sommige dergelijke situaties evolueren naar psychische onstabiliteit en ziekte en krijgen op dat moment een naam zoals ADHD, obsessie of burnout. Voordat het zover is kan de emoconie de negatieve emoties positiveren om mensen sterker te maken deze situaties het hoofd te bieden en opnieuw levenslust te verkrijgen. Uit duizenden notities, tijdens de gesprekken met deze mensen gemaakt, blijkt dat bepaalde emocons telkens weer terugkomen om positiviteit te brengen. Het zijn de situaties zelf die dermate stereotiep zijn, dat ze bijna automatisch naar bepaalde emocons leiden. De beschrijving van de emoties die de mensen meemaken kan tegelijk ook vrij gelijkaardig worden genoemd. Zo zijn vaste mengsels van emocons ontstaan om deze emotionele complexe toestanden aan te pakken. Dit zijn de combo-emocons geworden, die in dit seminar beschreven worden. Ze zijn een waardevolle aanvulling, om mensen op de positieve paden van het leven terug te brengen!

Programma

De lessen gaan door in Wilsele Putkapel gedurende 3 weekends. Elke lesdag start om 9u30 en Pip Gerra stuurt jullie voldaan naar huis om 17u30.

9 & 10 oktober:
Inleiding, gedragsstoornissen & praktijksessie
Ontsporingen, Pilgrim's emoconie & praktijksessie

6 & 7 november
Burnout & praktijksessie
Erge ziekte, palliatieve zorgen, melancholie & praktijksessie

4 & 5 december
Breincapaciteit, studie, wellness emoconie & praktijksessie
Liefde en relaties, beroepsproblematiek, pensioen, sport & praktijksessie

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker