Jubileumconcert Peter Van de Velde - 150 + 1 jaar Vermeersch orgel
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 14 november 2021 (van 15u00 tot 17u00)

/

Jubileumconcert Peter Van de Velde - 150 + 1 jaar Vermeersch orgel

Bredabaan 381

2930 Brasschaat

€10

Basistarief: 10,00 €; -18j: 5,00 €; Kassa: 12,00 €

Om het 151-jarig bestaan van het Brasschaatse Vermeersch-orgel passend te vieren slaan Davidsfonds Brasschaat, Culturele Evenementen Sint-Antonius en Cultuurcentrum Brasschaat de handen in elkaar. Deze drie culturele ambassadeurs nodigden niemand minder dan Antwerps kathedraalorganist Peter Van de Velde uit om dit jubileumfeest te verzorgen!

Begin 2002 werd Peter Van de Velde benoemd tot organist-titularis van de Antwerpse kathedraal. Hij is als organist ook verbonden aan de Antwerpse Sint-Michielskerk.
Hij geniet grote faam als begeleider van koren en solisten en treedt geregeld op met onder andere het Vlaams Radiokoor, violiste Nadja Nevolovitsch en met het Antwerp Symphony Orchestra en dirigenten als Edo De Waart, Martin Brabyns, Philippe Herreweghe en Peter Biloen.

Zijn repertoire omvat alle stijlen, maar hij is vooral bekend als ambassadeur van de Belgische muziek, die hij vaak op het programma zet en vastlegt op cd. Zijn muziekopnames kregen veel positieve recensies en waardering in de binnen- en buitenlandse media.

In samenwerking met Culturele Evenementen Sint-Antonius

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker