INVESTEER MEE IN ZONNEPANELEN OP DE SINT-ANNASITE
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
DINSDAG
2
FEBRUARI

Dinsdag 2 februari 2021

Van 20u00 tot 21u00

INVESTEER MEE IN ZONNEPANELEN OP DE SINT-ANNASITE

Processiestraat

1745 Opwijk

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Burgercoöperatie Noordlicht installeert binnenkort zonnepanelen op de Sint Annasite in de Processiestraat in Opwijk. Zo kan het gebouw, dat het commissariaat van de politie, de brandweer en de kunstacademie huisvest, volledig op groene stroom draaien. De installatie zal jaarlijks ruim 46.000 kWh aan zonnestroom produceren, het equivalent van 13 gezinnen, en op die manier jaar na jaar een uitstoot van 12 ton CO2 vermijden.

Ook jij kan mee investeren! Elke Opwijkenaar kan mee eigenaar worden van de zonnepanelen. Voor dit project wordt vanaf 2 februari een kapitaalsoproep ten belope van 50.000 € gericht aan de inwoners van Opwijk. Vennoot worden kan al voor 250 €en levert een interessant fiscaal voordeel op.

Het project wordt voorgesteld tijdens een infoavond op dinsdag 2 februari om 20:00. De infosessie wordt live gestreamed en zal te volgen zijn via teams en via de facebookpagina van Noordlicht, waar ze ook achteraf nog te bekijken zal zijn.

Inschrijven kan tot en met maandag 1 februari. Na de inschrijving ontvang je een bevestigingsmail en een e-mail met een deelnamelink naar het digitaal platform (Microsoft Teams). Je hoeft geen aparte software of app te installeren.

Noordlicht is een coöperatieve vennootschap die burgers samenbrengt om te investeren in projecten rond hernieuwbare energie en rationeel energieverbruik. Ze doet dat in 12 gemeenten in de noordrand van Brussel. Zo produceren we samen propere energie en dragen we bij tot de energietransitie en een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Bovendien vloeit de opbrengst uit de projecten terug naar de lokale economie. Het maatschappelijk belang wordt nog extra benadrukt door het ‘sociaal oogmerk’ van de coöperatie: een deel van de winst zal steeds een maatschappelijk doel dienen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker