Infosessie groepsaankoop herbruikbare bekers voor Herzeelse verenigingen en o...
Lifestyle > Milieu
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 5 december 2019 (van 20u00 tot 21u00)

/

Infosessie groepsaankoop herbruikbare bekers voor Herzeelse verenigingen en o...

Markt 20

9550 Herzele

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Vanaf 1 januari 2020 is het voor gemeentebesturen in hun eigen werking en door hen georganiseerde evenementen verboden drank te serveren in recipiënten voor eenmalig gebruik. Wegwerpbekers zijn dus verboden, maar ook het aanbieden van drank in plastic of glazen wegwerpflessen of blik is vanaf 1 januari 2020 niet meer toegelaten.

Voor niet-gemeentelijke evenementen (van schoolfeesten tot festivals, georganiseerd door verenigingen of andere initiatiefnemers) is het vanaf 1 januari 2020 verboden om drank te serveren in wegwerpbekers, blikjes en petflesjes, tenzij de organisator een systeem voorziet dat garandeert dat minstens 90% van de eenmalige verpakkingen gescheiden wordt ingezameld voor recyclage.

Daarom wil het lokaal bestuur van Herzele Herzeelse verenigingen en organisatoren helpen.
1. Enerzijds zullen verenigingen en andere initiatiefnemers van UIT-activiteiten op het grondgebied Herzele vanaf 2020 herbruikbare bekers kunnen huren via de uitleendienst.
2. Anderzijds organiseert het lokaal bestuur een voordelige groepsaankoop herbruikbare bekers waar alle verenigingen en andere organisatoren van evenementen op ons grondgebied aan kunnen deelnemen. Wij hopen op die manier voordelige tarieven te kunnen aanbieden.

Infosessie
Op donderdag 5 december organiseren we een infosessie over onze plannen, de groepsaankoop, de wetgeving enzovoort. Alle geïnteresseerden zijn welkom.
Inschrijven kan via www.herzele.be/groepsaankoop-herbruikbare-bekers. Kan er niemand van jouw vereniging of organisatie aanwezig zijn, maar willen jullie wel graag meer informatie, laat dat dan ook weten via deze link.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker