WORKSHOP NEW KINTSUGI
Opleidingen & Workshops > Creatieve Workshops
ZATERDAG
21
AUGUSTUS

Zaterdag 21 augustus 2021

Zaterdag 3 juli 2021 (van 11u00 tot 13u00)

Zaterdag 21 augustus 2021 (van 11u00 tot 13u00)

Van 11u00 tot 13u00

WORKSHOP NEW KINTSUGI

Provinciestraat 100

2018 Antwerpen 18 (Antwerpen)

€49

Basistarief: 49,00 €

KINTSUGI is een oude Japanse kunst (daterend uit de 15e eeuw) die gebroken keramiek herstelt door middel van de scheuren en breuken op te vullen met een goudlegering. Degenen bekend met de term 'wabi-sabi', zijn waarschijnlijk ook bekend met kintsugi - de artistieke manifestatie van de Japanse wabi sabi-filosofie die imperfectie, incompleetheid en vergankelijkheid viert.

NEW KINTSUGI is een moderne benadering van het verlijmen van gebroken porselein dat is gebaseerd op de originele ambacht. Met New Kintsugi combineren we deze mooie oude techniek met nieuwe technologie.
Door "rommelig" herstellen benadruk je de sporen en littekens van een product, waardoor het een nieuw perspectief en schoonheid krijgt terwijl het een lange levensduur heeft.

Duur van de workshop: 2-2,5uur
In deze workshop leren deelnemers over de geschiedenis en oorsprong van Kintsugi en repareren ze een gebroken keramisch object om de oorspronkelijke functie van dit voorwerp te herstellen of creëren iets nieuws uit stukjes gebroken keramiek.
Deelnemers die ervoor kiezen om een ​​keramisch object te repareren, brengen hun eigen kapotte voorwerp mee. Scherven en gebroken keramische stukken worden door ons voorzien.
Prijs is inclusief alle materialen (behalve persoonlijk gebroken object) en een glas bubbels of een kopje koffie.Tijdens de workshop kunnen deelnemers de New Kintsugi Repair Kit voor € 29, - aankopen (i.p.v. € 32, -)

***Alle veiligheidsmaatregelen ivm. het verspreiden van de Covid19 virus worden uiteraard strikt gerespecteerd. We werken in kleine groepen van min. 4 en max. 12 deelnemers om u voldoende ruimte te kunnen garanderen en wij bieden mondmaskers, handschoenen en handgel om de veiligheid van u en uw werkplaats te verzekeren.***

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker