Dag van de toekomst
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 28 november 2021 (van 12u00 tot 20u00)

/

Dag van de toekomst

Willem Lambertstraat 10A

1930 Zaventem

CC De Factorij presenteert De dag van de toekomst, een verassende familiedag over technologie en tijd. We slaan hier de handen voor in elkaar met STORMOPKOMST, een festival met steeds een verrassende dosis kunst voor jong en oud.

Kom met je gezin naar De dag van de toekomst. Laat je meeslepen door een energieke jongleerperformance, zit met je neus bovenop robots die je – met hulp van artificiële intelligentie – leert dansen of … wordt beloond om helemaal niets te doen. Wist je trouwens dat het woord ‘robot’ nog maar honderd jaar bestaat? Sindsdien doen allerlei geruchten de ronde: gaan robots ons helpen, krijgen we dan plots veel vrije tijd of gaan zij de wereld besturen?

Dit kan je al zeker ontdekken op De Dag van de toekomst:

MAN STRIKES BACK - POST UIT HESSDALEN
Man Strikes Back is een muzikale jongleer-performance. Masters of ceremony: vijf houten driehoeken, een jongleur en een drummer. Stijn Grupping jongleert door botsballen van de ene driehoek naar de andere te kaatsen. Muzikant Frederik Meulyzer pikt in op het ritme met zijn drums. Samen componeren ze muziek en een intrigerend lijnenspel van rondvliegende botsballen. Alles hangt af van de precisie van de jongleur en van de reactiesnelheid van de drummer.

SIMPLE MACHINES – UGO DEHAES
Je neemt plaats rond een grote tafel waarop zich een voorstelling met kleine, erg organisch ogende robots ontrolt. Doorheen de voorstelling evolueren ze naar complexere machines. Van heel dichtbij maakt het publiek mee hoe robots ontstaan, evolueren, leren bewegen, zich organiseren en zelf een dansvoorstelling ontwikkelen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker