Orgelconcert door professor Jörg-Hannes Hahn (Stuttgart, DE)
Muziek > Concerten
ZATERDAG
3
OKTOBER

Zaterdag 3 oktober 2020

Van 15u00 tot 16u00

Orgelconcert door professor Jörg-Hannes Hahn (Stuttgart, DE)

Vismarkt

3500 Hasselt

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Tijdens de stedelijke concerten ‘Orgel op zaterdag’ valt er elke eerste zaterdag van de maand om 15 uur te genieten van de veelzijdigheid van het Hasselts kathedraalorgel.

Deze concerten zijn uniek in hun soort. Zo worden ze uitgevoerd op een Binvignat-Niehofforgel uit 1793 met het oudste pijpwerk van België. Dankzij de vakkundige restauratie van Guido Schumacher laat dit orgel vandaag de dag opnieuw hemelse barokklanken weerklinken. Ook de uitvoerders dragen bij aan het unieke karakter van de concerten. Toporganisten van over de hele wereld kwamen dit unieke instrument al bespelen.

Jörg-Hannes Hahn studeerde kerkmuziek, orgel, piano en orkestdirectie. Hij is artistiek directeur van ‘Bachchor & Bachorchester Stuttgart’, het kamerkoor ‘Cantus Stuttgart’ en ook van de series ‘Musik am 13’, één van de meest verfijnde concertseries van gewijde muziek in Duitsland. Sinds 1996 doceert hij orgel aan het conservatorium van Stuttgart. In 1997 bracht hij alle grote orgelwerken van Max Reger en in 2000 speelde hij in 14 weken het complete orgeloeuvre van J.S. Bach. Als solist, gastprofessor, jurylid van internationale competities en dirigent kwam hij in de meeste Europese landen, Israël, Zuid-Amerika, de V.S., Rusland, Japan, Singapore, Zuid-Korea en China. Hij gaf les in o.a. het Verdi conservatorium van Milaan, het Tchaikovsky conservatorium van Moskou, de Maeda universiteit van Tokio en de Koreaanse universiteit van de kunsten in Seoul. Jörg-Hannes Hahn nam verschillende cd’s op en concerteerde voor verschillende radio- en televisie uitzendingen. Hij ontving lovende recensies voor de Bachstukken voor orgel die hij speelde op het beroemde historische Marc-Migendt-orgel in Berlijn -Karlshorst. In 2007 werd hij professor in de universiteit voor muziek van Stuttgart en in 2018 werd hij redacteur van het tijdschrift ‘Musik und Kirche’, de bekendste publicatie voor kerkmuziek in Duitsland.

Met werk van o.a. J.S. Bach, G. Muffat, W.A. Mozart en O. Büsing

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker