De weelderige, melodieuze muziek van Max Bruch en de raadselachtiger muzikal...
Muziek > Concerten
VRIJDAG
17
SEPTEMBER

Vrijdag 17 september 2021

Van 19u00 tot 21u00

De weelderige, melodieuze muziek van Max Bruch  en de raadselachtiger muzikal...

Cantempréstraat 1

1674 Bellingen (Pepingen)

€18

Basistarief: 18,00 €; Voorverkoop: 15,00 €; +65: 15,00 €; -18: 0,00 €; Bellingahaim: 15,00 €

Dit derde concert 2021 kadert opnieuw in het unieke concept: “Jong aanstormend muzikaal talent in de abdijkerk van Bellingen”, dat jonge beloftevolle musici wil ondersteunen in hun artistieke ontplooiing en hen de gelegenheid biedt hun meesterschap aan de buitenwereld te tonen.
De prachtig gerestaureerde abdijkerk op de unieke site van Cantimpré in Bellingen, gelegen in een nog voor Vlaanderen uitzonderlijk landschap, is hiervoor een droomlocatie.
Centraal staan twee jonge muzikale sterren van Belgische bodem. Er is de altvioliste Nina Poskin die al vanaf zeer jonge leeftijd in contact kwam met het instrument toen ze op vierjarige leeftijd aanving aan de Koninklijke Muzikale Academie te Vilvoorde. Ze haalde haar bachelor aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en werd toegelaten op de prestigieuze Royal College of Music in 2013. Niet alleen haar opleiding maar ook verschillende prijzen liegen niet over haar talent.
Stephanie Proot is een uitzonderlijke muzikante met een krachtig pianistisch talent. Bovendien overstijgt ze louter virtuositeit en kan ze het publiek vervoeren in de meest betoverende muzikale sferen. Haar kleurrijke interpretaties vertonen een unieke symbiose van natuurlijke expressiviteit en weloverwogen retoriek. Ze heeft een luisterrijke reeks opleidingen achter de rug. Zo begon ze haar pianostudies op zesjarige leeftijd aan de MAGO te Gent. Ze is afgestudeerd aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen. Zij stond in 2013 in de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker