Wör - Over torens
Muziek > Concerten
WOENSDAG
16
MAART

Woensdag 16 maart 2022

Van 20u00 tot 22u00

Wör - Over torens

Gemeentepark 8

2930 Brasschaat

€14

Basistarief: 14,00 €; Vriend: 12,00 €; Kassa: 16,00 €

Beiaardmuziek, zeg je?
Inderdaad, deze vijfkoppige band blaast nieuw leven en vooral energie in 18de eeuwse liedboeken en beiaardmanuscripten. Ongebruikelijke muziek in een hip en aanstekelijk kostuum. Steeds met het nodige respect voor de traditie, maar bruisend van artistieke originaliteit.

‘Over Torens’: zendmasten avant la lettre.
Hun derde album 'Over Torens' kwam uit bij het Britse label ARC Music. Een album met de muziek van het gelijknamige concertprogramma, doorspekt met melodieën uit beiaardhandschriften, voornamelijk uit Antwerpen en Leuven.

Sinds 1500 doet de beiaard in de Lage Landen dienst als hedendaags radiostation, dat de klassiekers en de hits van het moment speelt. Beiaardiers waren professionele musici die bestaande melodieën verzamelden en bewerkten, componeerden en op de beiaard speelden voor allerlei evenementen en gelegenheden. Het geluid van dit immense muziekinstrument was kilometers ver te horen (of je het nu leuk vond of niet).

Het is met die blik dat WÖR dit materiaal arrangeert. Net zoals de beiaardiers toen (en vandaag), stelden we een playlist samen voor jullie, 'De tijdloze' top uit onze streken. WÖR herneemt de melodieën, maar dan uit zijn context. Met beide voeten op de grond, één voet in het verleden, de andere in het heden.

BAROKMUSETTE, DOEDELZAKKEN, SOPRAANSAX PIETERJAN VAN KERCKHOVEN
VIOOL JEROEN GOEGEBUER
ACCORDEON BERT RUYMBEEK
GITAAR JONAS SCHEYS
BARITON SAXOFOON FABIO DI MEO

www.wearewor.com

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker