Artefact Sound : ZWERM - GREAT EXPECTATIONS
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 18 juni 2021 (van 21u30 tot 22u30)

/

Artefact Sound : ZWERM - GREAT EXPECTATIONS

Naamsestraat 96

3000 Leuven

€10

Basistarief: 10,00 €

Elektrisch gitaarkwartet Zwerm (mét drummer Karen Willems) presenteert hun nieuwe album Great Expectations.

Het elektrische gitaarkwartet Zwerm sloopt al sinds 2007 de muren tussen avant garde rock en hedendaags klassiek. Ze combineren als geen ander klanken en stijlen uit de underground met de virtuositeit en zin voor compositie van geschoolde gitaristen. De afgelopen jaren reisde Zwerm van multimediavoorstellingen over bewerkingen van renaissancemuziek naar samenwerkingen met grootheden als Stephen O'Malley, Larry Polansky en Fred Frith.

Voor hun nieuwe album Great Expectations (2020) ging Zwerm aan het experimenteren met microtonaliteit - lees: ongewone stemmingen. Ook deden ze een beroep op drummer en dwarsdenker Karen Willems om een laag percussie toe te voegen aan hun muziek. Dit allemaal onder het alziende oog van producer Rudy Trouvé. Het resultaat is een album vol contrasten: van welluidend tot wrang, van ritmische grooves tot fluisterende klankkleuren, van elektrische gitaar tot Oosterse snaarinstrumenten.

Zwerm: Toon Callier, Johannes Westendorp, Kobe van Cauwenberghe, Bruno Nelissen (gitaar, elektronica), Karen Willems (drums)

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker