Dido and Aeneas: een "body positive" opera
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 15 juli 2021 (van 17u00 tot 18u15)

Vrijdag 16 juli 2021 (van 17u00 tot 18u15)

Zaterdag 17 juli 2021 (van 17u00 tot 18u15)

Zondag 18 juli 2021 (van 17u00 tot 18u15)

/

Dido and Aeneas: een "body positive" opera

Tinnenpotstraat 21

9000 Gent

€17

Basistarief: 17,00 €

Een onverwachte publiekslieveling tijdens de Gentse Feesten van 2019, keert deze ‘gouwe ouwe’ van Henry Purcell in juli 2021 even terug naar de Bouffonzaal van Theater Tinnenpot.

Opera in Tinnenpot, het was een gok, maar Heer des Huizes Jo Decaluwe zag er iets in. En ‘lo and behold: het publiek had niets dan lovende commentaar, de zalen vulden zich op word of mouth…

Het jonge geweld achter OperaMiniatuur - verbonden aan de Vlaamse Opera - maakte een eigenzinnige versie van de Aeneas-mythe. Het lichaam staat centraal in al zijn naaktheid, als expressiemiddel en metafoor. Het lijf dat zingt, beweegt, danst. Het lijf dat individualiteit uitdrukt, maar ook verbondenheid, erotiek en kwetsbaarheid. Het lijf dat wij zelf zijn maar waar we ons, onder druk van zovele dingen, maar al te vaak voor denken te moeten schamen.

Een voorstelling met een uitdrukkelijk body positive statement waarvoor de zangers zelf uit de kleren gaan en zo de opera letterlijk in zijn blootje zetten. Een confronterende en ontroerende voorstelling ook, die u als theaterliefhebber en opera-schierig individu niet mag missen!

Met: Maria Lukasovsky, Wineke Van Lammeren, Laurie Janssens, Joris Stroobants, Ildiko Van Dyck, Herlinde Van Den Bossche, Leander Van Gijsegem * Concept/scenografie: Fanny Gilbert-Collet/Glenn Desmedt/Elif Korkmaz * Regie: Fanny Gilbert-Collet * Productie: Glenn Desmedt * Visual artist/ontwerp en creatie kostuums/bodypaint artist/make-up en haar: Elif Korkmaz * Orkest: Kaos-ensemble

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker