ATLAS
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
WOENSDAG
22
SEPTEMBER

Woensdag 22 september 2021

Wo 22 september 2021 - Za 25 september 2021

Geen tijdstip beschikbaar

ATLAS

Sint-Pietersnieuwstraat 23

9000 Gent

Een artistiek & sociaal laboratorium

‘ATLAS’ is een artistiek en sociaal laboratorium dat een collectief van kunstenaars, kritische denkers en cultuurwerkers tijdelijk verenigt. Deze praktijk bestaat uit twee delen: een boek met mappings en een multimediale happening die daaruit voortvloeit. Of vice versa, want de praktijk kan ook het ontstaan van een nieuwe kaart in het boek betekenen. 
'ATLAS’ is onderdeel van BE PART - Art BEyond PARTicipation - een onderzoekstraject naar een beter begrip van de verwevenheid tussen macht, politiek, plaats en publiek in de kunsten. Het tijdelijke collectief werkt voor ‘ATLAS’ rond de vier centrale BE PART thema’s: machtsdynamieken, collectief beleid, de rol van het publiek(e) en de betekenis van een plek.
Tijdens OPENBARE WERKEN trekt het tijdelijke collectief van Gent naar het Open Atelier van Voo?uit. Daar werken ze verder aan het boek en bereidingen ze de eerste happening voor die later in 2021 in Ljubljana plaatsvindt. De grote ramen maken van het Open Atelier een tijdelijke exporuimte, waar je het collectief aan het werk kan zien en het resultaat van ‘ATLAS’ kunt bekijken.

PRAKTISCH
vanaf wo 22.09 - doorlopend Open Atelier
RESIDENTIE / BE PART
gratis

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker