Muzikale wandeling Westerlo i.s.m. Muziekpublique
Muziek > Concerten
ZONDAG
8
AUGUSTUS

Zondag 8 augustus 2021

Van 10u00 tot 14u00

Muzikale wandeling Westerlo i.s.m. Muziekpublique

NVT

2260 Westerlo

€12.5

Basistarief: 12,50 €

Een zomer lang muzikaal in het spoor van 900 jaar Norbertijnen met Merodefestival
900 jaar! Dat vieren de Norbertijnen dit jaar, en nergens drukten ze zo hun stempel op het landschap dan in de Merode (vennen, dreven, bossen), installeerden ze zoveel prachtig erfgoed (molens, pastorieën, kerken, hoeves…) en verbonden ze een regio via de abdijen van Averbode & Tongerlo met een unieke geschiedenis.

Deze zomer zijn onze activiteiten dan ook gelinkt aan hun 900ste verjaardag en brengen we jou heerlijke muzikale beleving in en rond de nalatenschap van onze broeders.
________________________________________


MUZIKALE WANDELING DOOR WESTERLO
De muziek werd samengesteld door Muziekpublique: Celmaca duo (Mexico), Hamed Urmiye (Kurdistan) Tarek Al Sayed (Syrië), Jean-Bosco Ndayambaje (Burundi)
De linken met Westerlo en de Norbertijnen gaan al eeuwen terug. De oude dekenij (momenteel de dienst toerisme) en de kerk zijn Norbertijnenerfgoed en dienden samen nog als schans in de vroegere jaren 1700. Het hele landschap rondom Westerlo gaat terug tot de passie van 2 abten uit de jaren 1650-1700: zij legden de eerste dreven aan, wat veldmaarschalk Jean Philippe Eugène de Merode begin 1700 inspireerde om hun voorbeeld te volgen. Deze dreven zijn het decor van onze muzikale wandeling die deze keer inzoomt op de rijke diversiteit van Brussel. Muziekpublique selecteerde muziek van Kurdistan tot Mexico.
Start: Westerlo (startplaats wordt meegegeven bij inschrijving) – start om 10, 11 of 12 uur – duur: +- 4 uur – afstand +- 7,5 km– ticket: 12.5 EUR inclusief streekbier / fruitsapje
_________________________________________

Over de muziek:

Het Brusselse Vzw Muziekpublique verspreidt en promoot traditionele muziek en dans in zijn breedst mogelijk betekenis met de nadruk op akoestische klanken, gaande van traditioneel, volksmuziek en folk tot klassiek, crossover, etnojazz, improvisatie en ‘nu:trad’. Jaarlijks organiseren ze zo'n 100 concerten, organiseren ze tal van lessen, en brengen ze platen uit en verzorgen ze boekingen en management van artiesten.
Zij selecteerden voor deze muzikale wandeling de muziek.

Celmaca Duo

Dit duo bestaat uit Patricia Hernandez-Van Cauwenberge en Osvaldo Hernandez Nápoles. Het "Celmaca" -repertoire neemt je mee op een kleurrijke reis door originele composities die zijn beïnvloed door het brede spectrum van Latijns-Amerikaanse tradities. Op de ritmes van de Peruaanse cajon, de Afrikaanse udu, de Argentijnse bombo leguëro en de Venezolaanse maracas nodigt het duo je uit in een universum tussen groove en sereniteit.

Hamed Urmiye

Hamed komt uit Irak en is onlangs als vluchteling in België aangekomen. Hij bracht al zijn muzikale bagage mee, zijn uitgebreide kennis van Koerdische liederen en zijn beheersing van de tembur, een langhalsluit uit de Anatolische saz-familie. Begeleid door de snaren van de tembur verrast hij ons met “dengbêj” lang gezongen traditionele verhalen. Voel de emot...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker