a-ha
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 17 november 2020 (van 20u00 tot 23u59)

Woensdag 21 april 2021 (van 20u00 tot 23u59)

/

a-ha

Victor Rousseaulaan 208

1190 Vorst

*Door de coronacrisis en de maatregelen die in het kader daarvan zijn genomen, zien de band en de organisator zich genoodzaakt om het concert van A-HA, initieel voorzien op 17 november 2020 en vervolgens verplaatst naar 21 april 2021, opnieuw te verplaatsen. Het concert zal nu plaatsvinden op woensdag 5 mei 2022.*

Ticketkopers worden via e-mail op de hoogte gebracht.

_Update 19.02.2021_

Voor het eerst in 10 jaar doet de legendarische popband a-ha opnieuw België aan, en wel met zijn Hunting High And Low Tour.

Magne Furuholmen, Morten Harket en Pål Waaktaar-Savoy betreden opnieuw het podium. In de eerste helft van het concert brengen ze nieuwe en oude, vertrouwde en minder vertrouwde nummers ten gehore. Na de pauze spelen ze de tien nummers van hun debuutalbum uit 1985, 'Hunting High And Low', in originele volgorde.

Het Noorse trio voerde in de jaren 80 wereldwijd de hitlijsten aan. Vandaag is het 35 jaar geleden dat hun toonaangevende debuutalbum 'Hunting High And Low' - evenals de klassieker 'Take On Me' - verscheen. En dat moet gevierd worden!

Zanger van a-ha, Morten Harket, keyboardspeler Magne Furuholmen en gitarist Pål Waaktaar-Savoy verkochten samen meer dan 55 miljoen albums. A-ha blijft een van de meest geliefde popbands in Europa en geeft geregeld nog optredens in stadions en op festivals.

Tijdens de verjaardagstournee speelt a-ha zijn debuutalbum uit 1985, 'Hunting High And Low', integraal. De plaat ging wereldwijd meer dan 11 miljoen keer over de toonbank en bevatte onder meer dé monsterhit 'Take On Me', naast 'The Sun Always Shines On TV', 'Train Of Thought' en de titelsong van het album.

a-ha mag klinkende namen als Adam Clayton van U2, Morrisey, Robbie Williams, de Pet Shop Boys en Kanye West tot hun fans rekenen, net als Coldplay-frontman Chris Martin. Voor hem was a-ha een vroege inspiratie en zijn "meest favoriete band aller tijden". Tijdens de Viva La Vida-tournee van 2008 coverde Coldplay 'Hunting High And Low', in Oslo bijgestaan door Magne zelf, die door Chris werd ingeleid als de "beste keyboardspeler ter wereld".

Het trio scoorde bovendien wereldwijd een hit met de James Bond-titelsong 'The Living Daylights', maar ook met 'Cry Wolf', 'I've Been Losing You' en het nummer 'Analogue' uit 2005, in samenwerking met Max Martin. a-ha's recentste release was het MTV Unplugged-dubbelalbum uit 2017, waarop onder meer Ian McCulloch van Echo and the Bunnymen en Alison Moyet te horen zijn. NME noemde 'Hunting High And Low' onlangs "een van de albums die de tand des tijds het beste hebben doorstaan en vandaag nog steeds goed klinken". Geen wonder dat a-ha staat te popelen om het podium van Vorst Nationaal te betreden. Of zoals Pål Waaktaar-Savoy het verwoordt: "Er is geen enkel nummer op het album waar ik niet naar uitkijk om het live te brengen."

"a-ha was de allereerste band waar ik echt van hield. Toen ik het debuutalbum van a-ha afspeelde, herinnerde ik me mete...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker