Dag van de Landbouw
Evenementen > Opendeurdagen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 15 september 2019 (van 0u00 tot 23u59)

/

Dag van de Landbouw

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Jef Van Looy en zijn neef Joris Janssens baten op de grens tussen Herenthout en Grobbendonk een melkveebedrijf uit met 160 melkkoeien. Het melken gebeurt door wel drie melkrobots, maar dat wil niet zeggen dat de boer geen werk meer heeft..
De dag van Jef en Joris begint aan de computer, waar ze de gegevens van de melkrobot analyseren. Aan de hand van die informatie weten ze welke koeien extra zorg en aandacht nodig hebben. Daarna gaan ze de stal in, om de koeien te voederen, de kalfjes melk te geven, de dieren te verzorgen en de stal in te strooien en schoon te maken. Elk jaar worden hier meer dan 100 kalfjes geboren. Jef en Joris hebben dus hun handen vol.

Langs de inrit van het bedrijf werd Melktap Hoeve De Kroon geïnstalleerd. Daar kan je de klok rond lekkere koemelk kopen, supervers en recht van de boerderij.
Je krijgt een rondleiding op dit hedendaagse melkveebedrijf en ontdekt hoe zo’n melkrobot precies werkt. De mensen van Landelijke Gilde Herenthout geven toelichting bij alles wat je hier ontdekt. Voor de kleinste bezoekers is er kinderanimatie.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker