Dead ladies show #6 in Brussel
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 28 oktober 2021 (van 20u00 tot 22u00)

/

Dead ladies show #6 in Brussel

Dansaerstraat 46

1000 Brussel

€10

Basistarief: 10,00 €; Categorie 2: 8,00 €; Categorie 3: 6,00 €; Artikel 27: 1,25 €

Auteur Gaea Schoeters en literatuurhuis Passa Porta zijn opnieuw te gast in het Beurscafé met de Dead Ladies Show, een avondvullend spektakel over opmerkelijke vrouwen die blijvende bewondering verdienen.

In deze zesde editie brengen Annelies Beck, Maud Vanhauwaert en Sachli Gholamalizad hulde aan het leven en het werk van de Braziliaanse schrijfster Clarice Lispector, de Vlaamse dichteres Alice Nahon en de Iraanse filmmaakster en dichteres Forough Farrokzad. Sopraan Noémie Schellens brengt samen met pianiste Lies Colman liederen van de Pools-Brits-Brusselse componiste Poldowski en de Duitse mystica Hildegard von Bingen.

Onterecht vergeten vrouwen
Zeggen de namen Clara Schumann, Erika Mann, Marie Curie, Harriet Tubman, Ada Lovelace of Kaplana Chawla je iets? Stuk voor stuk zijn het vrouwen die werk deden waarvoor mannen de eer opstreken, vrouwen die de wereld verkenden maar in Stanley’s schaduw bleven, of vrouwen die even begaafde kunstenaars waren als hun mannelijke collega’s maar toen niet dezelfde aandacht kregen. En vooral: het zijn vrouwen die wisten te ontsnappen aan de conventies van hun tijd, alles uit het leven haalden en tot het uiterste gingen om hun dromen waar te maken. Tijdens de Dead Ladies Shows krijgen zij het podium dat ze verdienen.

Hulde in woord, beeld en muziek
In elke Dead Ladies Show delen bevlogen auteurs, acteurs, wetenschappers of kunstenaars, hun liefde voor hun topvrouw. Ze gidsen het publiek door haar leven, werk en verwezenlijkingen. Auteur Gaea Schoeters stelt de shows samen en leidt het geheel in goede banen.

Centraal staat steeds een vrouw uit de letteren. Maar ook vrouwelijke ontdekkingsreizigers, atleten, kunstenaars en onderzoekers kunnen de revue passeren. Tussen en na de drie lecture-performances vertolkt een zangeres onder begeleiding van pianiste Lies Colman werk van grande dames van weleer.

Over de artiesten
Annelies Beck is journaliste, Terzake-presentatrice en schrijfster. In 2019 verscheen haar tweede roman Toekomstkoorts, over een Belgische poging tot kolonisatie in Brazilië. Annelies woonde zelf enige tijd in Brazilië, studeerde Brazilian Studies in Londen en brengt regelmatig verslag uit over het land voor de VRT.

Pianiste Lies Colman staat op internationale podia als soliste, kamermuzikante en liedbegeleider, en werkt als repetent, arrangeur en assistent-dirigent mee aan opera- en muziektheaterproducties. Dit combineert ze met een artistieke coördinatiefunctie aan het conservatorium van Antwerpen.

Sachli Gholamalizad is een Belgisch-Iraanse actrice en theatermaakster. Voor haar theaterstukken A reason to talk (2013) en (NOT) My Paradise (2016) ging zij in haar familiegeschiedenis op zoek naar de band tussen moeder en dochter, om concepten als ‘otherness’ en grenzen te verkennen. In Let Us Believe in the Beginning of the Cold Season (2019) probeerde ze een nieuw vrouw-zijn te schetsen op basis van feministische, niet-Westerse stemmen die haar hebben gevormd.
...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker