London Symphony Orchestra / Sir Simon Rattle
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 28 september 2021 (van 19u00 tot 20u30)

/

London Symphony Orchestra / Sir Simon Rattle

Koningin Astridplein 26

2000 Antwerpen

Het London Symphony Orchestra rijgt de records aan elkaar. Als één van de beste orkesten ter wereld, is het London Symphony Orchestra tevens één van de meest begeerde. Sinds enkele jaren staat de legendarische dirigent Sir Simon Rattle er aan het roer. Voor hun concert in Antwerpen laat hij zich vergezellen door mezzosopraan en muzikale partner Magdalena Kožená.

Op het programma staan Where Are You?, een nieuw werk van de Tsjechische componist Ondřej Adámek, en Beethovens Pastorale. Adámek grijpt net zoals Beethoven terug naar de helende en vervullende kracht van de natuur. Zijn Zesde Symfonie is een verrukkelijke ode aan de wonderen der natuur. Beethoven zelf noemde de symfonie “meer de uitdrukking van gevoel dan een muzikaal schilderij." Geen pure imitatie van de natuur maar de evocatie van haar essentie, zoals hij die zelf ervaarde. Met alles wat daarbij hoort: het plezier van een ontspannen wandeling, de roep van drie vogels, die in de partituur staan aangegeven: een fluit voor de nachtegaal, een hobo voor de kwartel en twee klarinetten voor de koekoek. Maar ook het overdonderende natuurgeweld van een razende storm. De daaropvolgende hymne van de herder – dankbaar dat de storm is overgetrokken – inspireerde de meester tot een van zijn meest grandioze finales.

Een uitzonderlijke combinatie van topmusici, voor het eerst te gast bij DE SINGEL.

OPGELET
Omwille van reisbeperkingen voor internationaal reizende Britse orkesten zijn we helaas genoodzaakt om de aanvankelijk aangekondigde concertdatum te vervroegen naar dinsdag 28 september 2021. Om dezelfde reden diende het aanvangsuur van het concert vervroegd naar 19:00 en wordt het een concert zonder pauze omdat het orkest nog dezelfde avond moet terugkeren naar Londen. Een bijkomende programmawijziging laat ons toe de prachtige Pastorale Symfonie van Beethoven te presenteren ipv. de eerder aangekondigde werken van Stravinsky en Britten. We behouden de sfeervolle liedcyclus Where Are You? van de Tsjechische componist Ondřej Adámek. Tickethouders ontvangen een bericht.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker