Toast Literair - Bart Moeyaert
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 18 januari 2020 (van 10u30 tot 13u00)

/

Brusselsesteenweg 77

1652 Alsemberg

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Op zaterdag 18 januari 2020 is het Toast Literair, de grootste literaire brunch, op zo'n 200 plekken in Vlaanderen. Naar aanleiding daarvan verwelkomen de Davidsfondsafdelingen Alsemberg, Beersel, Lot en Bib Beersel Bart Moeyaert voor een lezing in de bibliotheek.

In deze lezing vertelt Bart Moeyaert het verhaal van het gezin waarin hij is opgegroeid, het ontstaan van zijn eerste boek, de evolutie van zijn ideeën en hij gaat dieper in op een aantal titels. Na de lezing bieden we u graag een kleine receptie aan en hebt u de kans om één van Barts boeken te laten signeren

De boeken, het toneel en de gedichten van Bart Moeyaert zijn sinds zijn debuut in 1983 door lezers van alle leeftijden ontdekt, wat hem een aparte plek geeft binnen de Nederlandstalige literatuur. Tot de meeste bekende titel behoren Blote handen, Het is de liefde die we niet begrijpen, Broere, Tegenwoordig heet iedereen Sorry, en - wat poëzie betreft - Verzamel de liefde, Gedichten voor gelukkige mensen en Helium.

Tot 1995 was Moeyaert eindredacteur van een magazine voor jongeren, daarna werd hij fulltime schrijver. Zijn werk is vaak bekroond in binnen- en buitenland, o.a. met de Boekenleeuw, de Zilveren Griffel, de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Uil, de Deutscher Jugendliteraturpreis, en de Norske Oversetterpremien. In 2019 won hij de internationale Astrid Lidgren Memorial Award. Voor de internationale Hans Christian Andersen Award was hij reeds zes keer genomineerd. In 2002 en 2012 eindigde hij als finalist.

Zijn werk verscheen tot hiertoe in meer dan twintig talen. In 2014 werd Moeyaert aangesteld als artistiek intendant van het project Gastland Vlaanderen en Nederland op de Frankfurter Buchmesse 2016. Sinds 2000 is Bart Moeyaert hoofddocent Schrijven aan de afstudeerrichting Woord.

Meer informatie over de schrijver: www.bartmoeyaert.com

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker