Elena Peeters // Bidboek
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
WOENSDAG
19
MEI

Woensdag 19 mei 2021

Van 20u00 tot 20u00

Elena Peeters // Bidboek

Molenstraat 51

9300 Aalst

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Gefascineerd door de menselijke zoektocht naar God

Wanneer beslist iemand dat een last te zwaar wordt om alleen te dragen? Wanneer raapt iemand de moed bij elkaar om in de vorm van pen en papier iets achter te laten in een boek? Hoe beantwoordt een boek aan het lijden van anderen? En wat betekent het om te geloven, in een tijd waarin individualisme hoogtij viert? In de basiliek van Tongeren, aan het gouden beeld van Onze Lieve Vrouw, ligt een blanco boek. In dat boek kunnen mensen iets schrijven; smeekbedes, uitingen van hoop, dankbetuigingen.
Iedere zondag is er in de mis een speciaal moment om te bidden voor wat er de afgelopen week in het boek is geschreven. Elena Peeters maakte er een voorstelling rond. Na haar voettocht naar Rome en haar bezoek aan Amerikaanse terdoodveroordeelden, krijgt haar fascinatie voor de menselijke zoektocht naar God een vervolg. Aan de flarden van levens, vragen en bedenkingen die ze leest in het boek, voegt ze haar eigen stem toe.

Elena Peeters is een jonge theatermaakster die in 2015 afstudeerde in de richting Woord aan het Conservatorium in Antwerpen. Voor haar ontwapenende afstudeervoorstelling ‘ELENA’ wandelde ze op haar eentje van Antwerpen naar Rome, op zoek naar verbinding en eenheid. In 2017 trok ze naar de zwaar bewaakste gevangenis in Texas waar ze drie terdoodveroordeelden ontmoette met wie ze een jaar lang correspondeerde. Het verslag van deze reis vormde de basis voor de monoloog ‘Johnyboy’ die goed was voor uitverkochte zalen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker