Museumnacht
Evenementen > Opendeurdagen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 5 december 2019 (van 18u00 tot 1u00)

/

Museumnacht

Diverse locaties in Gent z/n

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

De 13de Museumnacht Gent vindt plaats op donderdag 5 december 2019. Maar liefst 10 musea openen na zonsondergang gratis hun deuren voor het publiek. De nieuwe Kunsthal Gent maakt voor het eerst deel uit van het parcours, en vanop de vijfde verdieping van het Industriemuseum kan je met een death ride naar beneden.

De nieuwe tentoonstellingen die dit najaar in Gent gestart zijn, kan je tijdens Museumnacht op een extra leuke manier ontdekken. De Museumnacht is goed voor jaarlijks tot 38.000 bezoeken. Ook kinderen kunnen van de avond profiteren. De Kindermuseumnacht in STAM vindt plaats van 16 tot 20 uur. Vanaf 18 uur zijn alle volwassenen welkom op alle locaties.

Verrassingen en uitdagingen
In het Industriemuseum kan je de vernieuwde drukkerijafdeling ontdekken via inloopworkshops en demonstraties in het drukatelier. Wie van avontuur houdt, kan met een death ride van de hoogste verdieping van de oude katoenfabriek naar de Minnemeersbrug. Het MSK (Museum voor Schone Kunsten) blikt dan weer vooruit naar 2020 en de grootste Van Eyck-tentoonstelling ooit, die start op 1 februari 2020. Tijdens Museumnacht warmt jongerencrew Schoonvolk! de bezoekers op voor deze unieke expo.

In de nieuwe Kunsthal Gent, het voormalige Caermersklooster, kan je het werk van de Belgische kunstenaar Joëlle Tuerlinckx bewonderen en beleef je de tweede editie van Wear Your Words, waarin kledij en woorden samenkomen. Ook De Wereld Van Kina heeft een verrassend programma. De performance 'De mens, een beest!' brengt klassieke muziek met een hoek af.

Muziek, performances en experimenten
De nieuwe tentoonstellingen die dit najaar in Gent gestart zijn, kan je tijdens Museumnacht op een extra leuke manier ontdekken. Het STAM legt met Ondergronds de wereld onder Gent bloot en laat bezoekers ook mollen meppen en riooldekselmemory spelen. In de Sint-Pietersabdij ontdek je Circle of Life van topfotografe Lieve Blancquaert. Huis van Alijn wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot kazerne Alijn, waarbij je naast de expo Mijn Legerdienst ook de legerarts of -kapper kan bezoeken.

S.M.A.K. brengt dan weer het werk van Ciprian Muresan, Ronny Delrue en Nashashibi/Skaer, opgeluisterd door een dj en een jazzconcert. In Museum Dr. Guislain is er Project Z, een eerbetoon aan (on-)beminde muziek van bijzondere kunstenaars. Het eigenzinnige trio Babenko, De Wachter en Pawlowski brengt een performance. In Design Museum Gent ontdek je het grafische ontwerp uit de jaren 60 en 70 in de nieuwe expo Off the Grid. Printcollectief Topo Copy gaat in het publiek op zoek naar patronen en stoffen.

Afterparty
Amuseevous zorgt voor een afsluiter van formaat in Charlatan. De musea sluiten hun deuren pas om 1 uur, maar al vanaf 23 uur kunnen bezoekers er terecht voor een afterparty met een vleug kunst.

Waar? Design Museum Gent, S.M.A.K., Museum Dr. Guislain, Het Huis van Alijn, Industriemuseum, MSK, STAM, De Sint-Pietersabdij, De wereld van Kina en Kunsthal (NIEUW!)

Wanneer? Donderdag...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker